Informatieavond bomenbestand Statenlaan + Van Boetzelaerlaan

Bewoners van de Van Boetzelaerlaan en Statenlaan hebben onlangs een brief gekregen van de gemeente Den Haag. Hierin worden bewoners uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over bomen bij hen in de buurt.

In deze straten staan o.a. populieren. Takbreuk is een bekend fenomeen bij populieren. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Het Wijkoverleg heeft contact gehad met meerdere bewoners, die zich onveilig voelden. De gemeente Den Haag heeft onderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat een aantal populieren een gevaar vormt. Zodoende is destijds overgegaan tot kappen. Deze bomen worden vervangen, maar gewacht wordt tot de bodem weer geschikt is voor herplant (aangezien deze bomen ziek waren en de grond kunnen besmetten).

Het Wijkoverleg waardeert de actie van de gemeente om bewoners te informeren en te betrekken bij deze situatie. Er zal per geval (boom) zorgvuldig bekeken moeten worden wat de beste optie is.

Bent u bewoner van de Statenlaan of de Van Boetzelaerlaan? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 4 september van 19:30 uur tot 21:30 uur in het Couvéehuis, Frankenslag 139 (inloop vanaf 19:15 uur).

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.