Maandag 1 oktober 19.00 uur: bijzondere boekpresentatie bij Paagman

Als bewoner van het Statenkwartier bent u natuurlijk vertrouwd met de vele literaire bijeenkomsten bij boekhandel Paagman. Aanleiding is doorgaans de presentatie van een nieuw boek.  Ook nu staat een boekpresentatie centraal, maar er is meer: het gaat hier om Sri M, een vredesactivist uit India die in navolging van Mahatma Gandhi gedurende 1,5 jaar een voettocht van Zuid naar Noord India heeft gemaakt. Daarmee bracht hij tienduizenden mensen op de been.

India bakermat

Het doel was verbinding te leggen tussen bevolkingsgroepen in een natie die steeds meer gekenmerkt wordt door onverdraagzaamheid, religieus en niet-religieus. Enkele jaren geleden is deze Walk of Hope naar Den Haag (immers stad van Vrede en Gerechtigheid) gebracht. Dit jaar nemen 1500 leerlingen van acht internationale en lokale scholen in Den Haag op vrijdag 21 september deel aan deze Walk of Hope, met als eindpunt het Vredespaleis. Het is tevens de start van de week van Vrede en Gerechtigheid van de gemeente Den Haag en de start van vele andere activiteiten waarbij Sri M aanwezig zal zijn.

Steun van de UN, gemeente Den Haag en Vredespaleis

De Walk of Hope heeft onder meer de steun van de Verenigde Naties, de gemeente Den Haag en het Vredespaleis. Vorig jaar heeft de onder secretaris-generaal van de UN, Adama Dieng, zelf deelgenomen en zijn steun betuigd namens de UN.

De bedoeling is om dit initiatief de komende jaren verder uit te rollen, binnen Nederland, maar evenzeer in steden elders in Europa. Berlijn ging al voor, volgend jaar staat ook Parijs op het programma. En in 2020, het jubileumjaar van de UN, zal de Walk of Hope deel uitmaken van het bijzondere UN-programma in Den Haag.

Lezing en presentatie boek Shunya bij Paagman

Op 1 oktober om 19.00 uur zal Sri M zijn nieuwste boek Shunya presenteren bij boekhandel Paagman. Naast een lezing van Sri M is er uiteraard gelegenheid tot vragen stellen en later ook informeel met hem het gesprek aan te gaan en kennis te nemen van de verschillende door hem geschreven boeken. Die zullen daar ook te koop zijn. Een belangrijk deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan projecten in India voor de stimulering van onderwijs voor kinderen.

Wilt u aanwezig zijn? Schrijf u dan in op http://www.paagman.nl/sri-m  Op deze webpagina vind u ook verdere achtergrondinformatie.

Het volledige programma gedurende de week dat Sri M in Den Haag is treft u aan op: Programma Walk of Hope 2018

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.