Rijrichting Van Slingelandtstraat blijft hetzelfde

In overleg tussen buurtbewoners, de Gemeente en het Wijkoverleg Statenkwartier is gesproken over de mogelijkheden om de verkeersdruk in de smalle zijstraten van de Willem de Zwijgerlaan te verminderen. De verkeersdeskundigen hebben vastgesteld dat het veranderen van de rijrichting in dit gebied zoals voorgesteld door bewoners van de Van Slingelandtstraat niet het gewenste (positieve) resultaat zal opleveren. Het eenrichtingsverkeer in o.a. de Van Slingelandtstraat zal daarom niet veranderd worden.

Uitgangspunt voor de wens van veel bewoners om de rijrichting in hun Van Slingelandtstraat te veranderen, was de situatie nog vòòr de herinrichting. Inmiddels is de herinrichting van de Fred en de Willem de Zwijgerlaan bijna afgerond. Gelukkig heeft dit voor een aantal duidelijke verbeteringen gezorgd. Voor fietsers is er een veilige doorsteek gekomen op de Willem de Zwijgerlaan. De parkeersituatie op de middenberm is gefatsoeneerd. Het trottoir en de bestrating van de Willem de Zwijgerlaan zijn nu doorgetrokken. Voor automobilisten is het nu minder verleidelijk om de Van Slingelandtstraat in te duiken. Als gevolg van de herinrichting geldt nu voor het gehele winkelgebied, inclusief de omliggende straten, een maximumsnelheid van 30-km/h. Dankzij de goede samenwerking met het stadsdeelkantoor van de Gemeente konden ook de betonnen palen in de Van Slingelandtstraat en de Anthonie Duyckstraat worden vervangen door metalen Hagenaartjes. Ook is de verkeersdrempel opgehoogd, zijn fietsnietjes geplaatst en zal Paagman het laatste stukje bestrating verzorgen. Met deze verbeteringen hopen de bewoners in de Van Slingelandtstraat op minder verkeersdruk en een (verkeers-) veilige woonomgeving voor bewoners, kinderen, fietsers en voetgangers.

1 antwoord
  1. Daniel van Aken zegt:

    Een aantal mooie verbeteringen! Om de verbeteringen tot hun recht te laten komen, zou het goed zijn om de 3-4 vuilcontainers niet op de hoek van de van Slingelandtstraat en Willem de Zwijgerlaan te zetten. Het trottoir wordt elke dag bezet en het zicht belemmerd. Ik hoop dat Paagman de vuilnis op een zodanige manier aanbiedt dat voetgangers er geen last van hebben en de fraaie verbeteringen van de buurt behouden blijven.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.