Buurt Preventie Team op zoek naar meer ogen en oren

Iedereen die in het Statenkwartier woont, is het er wel over eens: het is een fijne plek om te wonen. Dat komt niet alleen door de mooie architectuur en de leuke winkelstraat, maar vooral ook omdat er genoeg mensen zijn die zich bekommeren om hun straat en buurt. Om die zorg voor de buurt te versterken, hebben de wijkagent, het wijkoverleg Statenkwartier en een groepje bewoners vijf jaar geleden het buurtpreventieteam (BPT) opgericht.

Het BPT bestaat uit een groep vrijwilligers die een oogje in het zeil houdt en meldingen doet wanneer dat nodig is. Dat kan gaan om zaken als onveilige verkeerssituaties, parkeerproblemen, voorstellen tot verbetering van fietsstalling, een straatboom die dood is, enzovoorts. Zij houden zich dus vooral bezig met klein leed en kleine ergernissen, die – als het snel wordt gemeld aan de juiste instanties – vaak zo uit de wereld zijn geholpen.

Het Buurt Preventie Team wil echter ook een bijdrage leveren aan de sociale samenhang en het welzijn van mensen binnen de wijk. Dus als u behoefte heeft aan hulp, of als u een tip heeft, of overlast ervaart, neem dan gerust contact op met het BPT. Het Buurt Preventie Team heeft ook een moment geregeld dat u de wijkagent kan spreken. Dat is iedere derde dinsdag van de maand van 19.30 tot 20.00 uur in het Couvéehuis.

Hoe meer vrijwilligers uit alle straten en buurten meedoen, hoe beter het preventieteam werkt. Daarom is het BPT is op zoek naar meer ogen en oren in de wijk. Een groot beslag op uw tijd zal het niet hebben. Een keer in de maand (na het spreekuur van de wijkagent) komen de vrijwilligers bij elkaar om ervaringen en informatie uit te wisselen. Iedereen die zich betrokken voelt bij zijn of haar straat of buurt kan zich via Jolanda Letterie van het wijkoverleg aanmelden voor het BPT: wijkoverleg@statenkwartier.net. U kunt ook op de derde dinsdagavond van de maand (niet in december) langskomen in het Couvéehuis, Frankenslag 139. We zijn er om 19.30 uur. Meer informatie is ook te vinden op https://bpts.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.