Realisatie 200 zonnepanelen voor Statenkwartier in laatste fase

ZonOpMuseon doet technische schouw op het Museon

Woensdag, 14 oktober heeft, onder leiding van de penningmeester van de coöperatie ZonOpMuseon, Henk Heijkers, een schouw in, om en op het Museon plaats gevonden. DSC01382[5]Hierbij waren verschillende partijen die zich met het technische gedeelte van de installatie bezig gaan houden aanwezig. Denk hierbij aan de installateur, de Zonnefabriek (leverancier van de panelen), de projectbegeleider van ZonOpNederland en natuurlijk de facilitair manager van het Museon. Doel was om de laatste, vooral technische, zaken af te stemmen. Gekeken werd ondermeer naar de locatie op het dak waar de 204 zonnepanelen komen, de plek voor de omvormers* en de wijze van bekabeling. Daarnaast werden technische werkzaamheden op elkaar afgestemd.

Met Stedin, netbeheerder en een belangrijke schakel voor het slagen van dit mooie project, werden afspraken gemaakt over het moment van aansluiten.

De coöperatie mikt er op om de panelen dit jaar daadwerkelijk in gebruik te nemen.

Er zijn nog zonnepanelen beschikbaar. Wil je meedoen of informatie, stuur dan een mail: zonopmuseon@gmail.com

*Een omvormer is van essentieel belang omdat deze de door het zonnepaneel geleverde gelijkstroom omzet in wisselstroom zoals wij die in normale elektrische apparaten gebruiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.