Protest tegen uitbreiding Madurodam: geen boskap.

Het protest tegen de voorgenomen uitbreiding van Madurodam groeit gestaag. Het gaat daarbij volgens de tegenstanders niet alleen om het negeren van harde afspraken in het verleden, maar ook om de onomkeerbare aantasting van een bijzonder stuk groen.

Madurodam wil weer fors uitbreiden en vraagt onze gemeente om bos te mogen kappen: ongeveer 3 voetbalvelden. Dit vernietigt daar de leefomgeving van bomen en dieren (er zitten o.a. uilen, buizerds, vleermuizen en eekhoorns in dit bos), zo stellen de tegenstanders.

Het  is bovendien in strijd met harde toezeggingen van de gemeente na de vorige uitbreiding van Madurodam. De gemeente gaat ook nog eens voorbij aan verschillende wetten en plannen die de huidige status van het groen beschermen, zo betoogt men verder.

Bovendien, zo wordt gesteld: Madurodam kan ook gewoon uitbreiden zónder bos te kappen, bijvoorbeeld door ondergronds te bouwen en het huidige voorterrein intensief te gaan benutten.

Maar voor het College weegt de uitbreiding in deze vorm zwaarder dan het behoud van uniek groen. Voor velen is dit reden luid protest te laten horen.

Wat kunt u doen als u tegen de uitbreiding in deze vorm bent?

Donderdag 6 juli komt het voorstel in de gemeenteraad. U kunt uw partij benaderen in de raad om het voorstel tegen te houden. Mocht desondanks de raad instemmen dan zullen juridische procedures starten. Ook dan is steun nodig om de tegenstanders de gelegenheid te geven juridisch tot het uiterste te gaan.

En mocht u tegen de voorgenomen uitbreiding zijn dan kunt u ook de petitie ‘Stop de boskap’ tekenen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.