Present zijn voor “Present”: willen is kunnen

Present Den Haag organiseert al 10 jaar praktische én sociale vrijwilligersprojecten voor groepen. De agenda en interesses van de vrijwilligersgroep is daarbij het uitgangspunt. Zo kun je helpen bij mensen achter de voordeur, omdat ze zelf onvoldoende financiële middelen, netwerk en/of gezondheid hebben om de klus te klaren. Samen met een groep vrijwilligers wordt het een mooie en zinvolle ervaring!

Vrijwilligerswerk via Present: zinvol én effectief

Bij Present begint het allemaal bij het aanbod van de groep vrijwilligers: familie, vrienden, studiegenoten of collega’s. De agenda en mogelijkheden van de groep staan centraal. Projecten worden geselecteerd op basis van de interesses, kennis en kunde van de groep zodat de inzet zinvol én effectief is. Door nauwe samenwerking met professionele hulp- en welzijnsinstanties is er goed zicht op de problematiek en praktische hulpvraag die daarbij hoort. Door op deze manier samen te werken worden de meest kwetsbare groepen van de Haagse samenleving bereikt.

In 1 dag komt er echt iets van de grond

Uw inzet kan eenmalig zijn, waarbij de groep een zinvolle en goed bestede dag beleeft, maar ook met enige regelmaat. Net wat bij uw agenda past. Het doel van Present is om een beweging in de samenleving op gang te brengen, waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. En dat werkt. De resultaten spreken voor zich, want met een Present-project komt er in één dag echt iets van de grond en ontstaan er ontmoetingen van blijvende waarde!

Van pannenkoeken bakken tot een woonkamer verven

De mogelijkheden zijn legio. Denk aan praktische projecten zoals het opknappen van een overwoekerde tuin, het opruimen of schoonmaken van een verwaarloosd interieur of een frisse kleur op de muren aanbrengen. Dit gebeurt niet alleen voor individuen, maar ook voor maatschappelijke instellingen die onvoldoende budget hebben voor het onderhoud van hun locatie. Samen aan de slag gaan, geeft betrokkenheid en is enorm bemoedigend voor zowel de hulpontvangers als voor u als vrijwilliger.

Naast de praktische projecten zijn er ook sociale projecten. Bijvoorbeeld iets lekkers bakken en spelletjes in een kinder- of bejaardentehuis, wandelen of muziek maken met gehandicapten of een activiteit met jongeren of statushouders. Waar het uiteindelijk om gaat, is ontmoeting en aandacht.

Present zijn als vrijwilliger?

Wilt u meedoen met een vrijwilligersproject bij Present? Meld u aan met uw groep en wij zoeken een passend project voor u. Heeft u geen groep? Meld u gerust aan en wij koppelen u aan onze bestaande Flex Groep.

Present zijn als medewerker?

Voor de begeleiding en de organisatie van onze projecten zijn onze vrijwillige medewerkers onmisbaar. De vacatures hiervoor kunt u nalezen op de website Present bestaat dankzij haar vrijwilligers. Spreekt onze manier van werken u aan en wilt u ons helpen? Neem contact op met Monique Rog op telefoonnummer 06-43 84 46 48.

Ook de iets oudere Hagenaar heeft veel te bieden

Daarom start Present een nieuw initiatief” “Present met ervaring”.

Met de combinatie van levenservaring, inzet en tijd kunnen we hele mooie dingen doen voor onze stadgenoten die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Wilt u hier meer over weten?

Dinsdag 10 april organiseert Present een kennismakingsdiner bij EMMA (Adres: Wijnhaven 88, in het Centrum).

Meld u telefonisch of per e-mail aan, kom vrijblijvend kennismaken met Present en de mogelijkheden om u in te zetten.

Algemeen telefoonnummer: 070 – 369.65.40

Email: monique@presentdenhaag.nl

Website: http://www.presentdenhaag.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.