Plannen Albert Heijn Willem de Zwijgerlaan officieel ter inzage

De ontwerpvergunningen voor verbouwing van de percelen Willem de Zwijgerlaan 51, 53A, 55a en 57a ten behoeve van een tweede Albert Heijn in onze wijk zijn gepubliceerd. Voor sommigen een welkome aanvulling, voor anderen een ongewenste ontwikkeling.

In ieder geval betekent het dat je tot uiterlijk 28 oktober eventuele bezwaren kenbaar kunt maken aan het college van burgemeester en wethouders.

Zoals op de site van de Gemeente te lezen is, kun je de stukken inzien in het Den Haag Informatiecentrum.

Een eerste lezing van de plannen laat zien dat niet tegemoet is gekomen aan de bezwaren die bewoners eerder hebben geuit. Ook politieke en informele beïnvloeding hebben niet mogen baten.

Is de kans op aanpassing van de plannen daarmee verkeken? Nee, maar dan is wel verdere actie geboden. Dien daarom een zienswijze/bezwaarschrift bij het college in als je tegen deze nieuwe AH op deze plek bent.

In de bijlagen tref je de stukken aan met betrekking tot de ontwerpbeschikking van de gemeente.

Ontwerpbeschikking WdZ 51 kenmerk 201409765 5670855

Ontwerpbeschikking WdZ51 Bijlage 2

Voor verdere info kun je een mail sturen naar buurtgroepstatenkwartier@gmail.com

3 antwoorden
 1. Menno de Groot zegt:

  Fijn dat de ontwerpbeschikkingen als bijlage zijn bijgevoegd maar zou het niet handig zijn als dit soort stukken betreffende de wijk sowieso ook ter inzage zouden liggen in het Couvéehuis?

  Beantwoorden
 2. Klaas zegt:

  Nu maar hopen dat er eindelijk wat meer schot in deze zaak komt. Een AH-vestiging in dit deel van onze wijk is zeer welkom!
  Wel vreemd dat het Wijkoverleg zich hier niet neutraal opstelt. In het bericht staat deze alinea: ‘Is de kans op aanpassing van de plannen daarmee verkeken? Nee, maar dan is wel verdere actie geboden. Dien daarom een zienswijze/bezwaarschrift bij het college in als je tegen deze nieuwe AH op deze plek bent.’ Hoezo onpartijdig?

  Beantwoorden
 3. Eindredacteur zegt:

  Beste Klaas,

  De wijkorganisatie is wel degelijk onpartijdig mbt dit onderwerp. Er zijn tegenstanders van een nieuwe AH, maar ook voorstanders. Vandaar ook dit bericht:

  https://www.statenkwartier.net/ahpaagman-bestuur-van-wijkoverleg-let-vooral-op-procedure-en-algemeen-belang/

  In het bovenstaande bericht (Plannen Albert Heijn officieel ter inzage) worden wijkbewoners er alleen op geattendeerd dat, als zij bezwaar hebben, zij dit kenbaar kunnen maken aan de gemeente. Letterlijk: “Dien daarom een zienswijze/bezwaarschrift bij het college in als je tegen deze nieuwe AH op deze plek bent.”
  Het wijkoverleg heeft zelf geen standpunt ingenomen gezien de diversiteit aan meningen. Maar het is natuurlijk wel legitiem om tbv bewoners aan te geven op welke wijze eventuele bezwaren kunnen worden geuit.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.