Pinot voor, Pinot na…

Op vrijdag 9 oktober was de wijnclub te gast bij Frank en Annelies om alles te weten te komen en vooral te proeven van de Pinot druif.

door Raymond van Hooft

2015 oktoberwijnenUit het grote aanbod Pinot wijnen hebben we meer en minder genoten van Pinot Blanc, Pinot Gris/Grigio, Pinot Noir, de Duitse equivalent Spätburgunder en de Pinotage, een blend van Pinot Noir en Cinsault. Negen verschillende wijnen werden geproefd. Beoordelen we het totaal dan lopen de classificaties nogal uit een. Van ‘powerful avontuurlijk’ tot bitter, vlak en waterig. Uit de best scorende wil ik er twee wijnen uitlichten.

 

Alsace Pinot Gris 2014

Milddroog en zacht met het geurige van exotisch fruit en een hint van verse gember. Een witte wijn met veel smaak om op je gemak van te genieten en bij kruidige gerechten te drinken. De smaak is vol, met een neiging tot avontuurlijk. Deze wijn past goed bij kip & kalkoen. En volgens kenner Bert kan hij de (ganzen)paté aan. De wijn kost € 8,99, wordt geproduceerd door de Cave de Beblenheim en is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

 

Printers Ink 2012

Een rode Zuid-Afrikaanse wijn uit de regio Stellenbosch van het wijnhuis Martin Meinert. De naam suggereert iets met cartridges, maar dat heeft alles te maken met de achtergrond van het wijnhuis. Martins voorouders hadden een drukkerij, zelf heeft hij zich als na een carrière als journalist omgeschoold tot wijnmaker. De smaak mag dan vol zijn, de nasmaak spreekt meer tot de verbeelding. Een mooie wijn bij een overheerlijke herfstmaaltijd. Te koop voor € 11,95 bij Le Bouchon.

 

Spin off van de wijnclub

Wisten jullie dat de wijnclub zo populair is dat we een wachtlijst hadden? Aangezien er nauwelijks verloop was, is inmiddels een tweede wijnclub ontstaan. Voor wie er snel bij is, er is nog wat plaats!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.