25 oktober 2e lezing over 100 jaar warmte en licht

De vereniging Buurt Energie Statenkwartier (BES) organiseert in samenwerking met 100 jaar Statenkwartier twee jubileumlezingen die ingaan op het ontstaan van de wijk en de veranderingen in de energievoorziening. Na deze lezingen zult u voor altijd anders aankijken tegen onze bijzondere wijk.

bes lezing energie 25okt2015Het Statenkwartier in Den Haag is een van de mooiste voorbeelden van een wijk waar het nieuwe wonen in de fin de siècle betekenis kreeg. Binnen de bijzondere architectuur van de woningen, het onderwerp van de eerste lezing, heeft de energievoorziening een voortdurende ontwikkeling doorgemaakt. Van steenkool, stadsgas en olie naar zonnepanelen en duurzame warmte.

De tweede lezing vindt plaats in het Couvéehuis, Frankenslag 139, op zondag 25 oktober.

Programma:
13.45 uur               Inloop
14.00 – 14.45 uur   Warmte en licht in 100 jaar door dhr. Louis Kanneworff
15.00 – 15.45 uur   Energietoekomst van de wijk door ir. Henk Heijkers
15.45 uur               Drankje en praatje na afloop.

Louis Kanneworff, wijkbewoner en energiedeskundige, is verbonden aan het lectoraat Grootstedelijke ontwikkeling van de Haagse Hogeschool en auteur van het 100 jarige jubileumboek over de Haagse Energiecentrale van Eon aan het de Constant de Rebecqueplein.

Hij zal ingaan op het energiegebruik in onze huizen toen en nu, met verrassende feiten en anekdotes. Na de pauze zal hij samen met wijkbewoner Henk Heijkers, duurzaamheidsexpert bij de gemeentelijke Dienst Stedelijke Ontwikkeling, ingaan op de duurzame energietoekomst van onze wijk

Pan(d)klare oplossingen voor comfortabel en duurzaam wonen.

BES wil – samen met de wijkbewoners – het Statenkwartier voorbereiden op het jaar 2040. De gemeente Den Haag is dan CO2 neutraal. Daarom stimuleert en faciliteert BES duurzaamheidsinitiatieven in en voor de wijk om te komen tot duurzame en comfortabele woningen. BES draait op vrijwilligers en heeft geen commerciële doelstelling. U steunt ons door lid te worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.