De Statige dames gaan uit eten (2): De Parodie

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven.

Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, het schenken van vele soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

 

De Parodie

Deze keer is de keuze gevallen op De Parodie. Dit eetcafé bestaat inmiddels 5 jaar. Het verwisselt elk kwartaal zijn menukaart. Daarnaast voert het een aantal vaste hoofdgerechten. Ook bevat de kaart naast bier een overzichtelijk aantal witte en rode wijnen, uitgezocht op de gerechten van het kwartaal. De dames gaan kijken of ze de veelbelovende start van enkele jaren terug hebben weten vast te houden.

 

Gemoedelijk

eendenborst koudgerookt klein[1]De avond van ons bezoek begon rustig. De goed getrainde en prettige bediening wist ons prima te vertellen wat er op de recent vernieuwde kaart stond. Het verhaal over de bijpassende wijn deed ons watertanden. Uitproberen dus! We hebben de kaart grondig getest. De ongevraagde karaf kraanwater was lekker gekoeld. De koudgerookte eendenborst, vegetarische salade van paddestoelen en de Hollandse garnalen vielen goed in de smaak. De heerlijke witte Beaujolais Chardonnay met lichte houtrijping van oude wijnstokken paste er goed bij. Ondertussen raakte het voller met nieuwe gasten in het eetcafé, maar het bleef gemoedelijk. Het personeel kan de situatie goed aan.

 

Warm

Waar bij de hoofdgerechten de zeebaars en de sukade prima smaakten, kwam het gerecht met de varkensbuik wat te koud op tafel. Zonder problemen werd die opgewarmd. Wel lekker

varkensbuik

trouwens, waar serveert men nog varkensbuik, behoudens bij een authentieke Chinees? Ook de cheesecake en de hazelino gingen vlot naar binnen. Na een heerlijk kopje koffie en thee rekenden we € 45 per persoon af, een schappelijke prijs voor drie gangen, wijn en een drankje achteraf. De prijs-kwaliteit verhouding is hier dus prima in orde. Ze krijgen van ons een acht voor het geheel. Je kunt er ook goed terecht voor een lunch, etentje met een groep of een borrel.

 

Tip

De geserveerde bol brood zakte in bij het snijden. Met zoveel bakkers in de directe omgeving moet het toch lukken een ambachtelijker broodje te serveren?

 

De cijfers

Kwaliteit eten: 7

Bediening: 9

Prijs-kwaliteitverhouding: 8

Entourage: 8

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een 8.

 

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.