Ontwerp-bestemmingsplan Statenkwartier in cruciale fase: 23 maart Raadscommissie

De gemeente heeft inmiddels gereageerd op de zienswijzen die zijn ingediend op het concept-bestemmingsplan Statenkwartier. Ook onze zienswijze komt hier aan bod. Tevens is er een definitief voorstel voor het nieuwe bestemmingsplan opgesteld en door het college in de vergadering op 8 maart vastgesteld. Zie het bijgevoegde vaststellingsbesluit RIS292651_Vaststelling_bestemmingsplan_Statenkwartier, met daarin naast door ons ingediende zienswijze, ook die van anderen. Een en ander inclusief de reactie daarop van de gemeente.

wijk plattegrondZie voor specifiek onze zienswijze pagina 16 en volgende en de reactie daarop vanaf pagina 24. Op enkele punten wordt onze zienswijze gevolgd, op andere punten (zoals ten aanzien van het parkeren) niet.

De raadscommissie ‘Ruimte’ vergadert op 23 maart vanaf 9:00u. Op deze hoorzitting zal ook het wijkoverleg gebruik maken van de mogelijkheid om in te spreken en haar zienswijze toe te lichten. Na die vergadering moet het plan al dan niet door de raad worden vastgesteld. Meestal gebeurt dat in de eerstvolgende raadsvergadering.
Daarna, als de raad het plan heeft vastgesteld, staat beroep open tegen het plan (bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State).

Uiteraard zullen we nieuwe ontwikkelingen rondom dit onderwerp hier melden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.