Nieuwe stichting Respijthuis HouseMartin wil zieke daklozen op krachten laten komen

In Den Haag wordt een voorziening geopend waar maximaal zes daklozen korte tijd op krachten kunnen komen bij ziekte of om te revalideren na een operatie.

Het verblijf is alleen mogelijk op verwijzing van een arts.

De dakloze krijgt zo even respijt van het zware leven op straat. Het initiatief voor dit ‘respijthuis’ komt van de nieuwe stichting HouseMartin.

Marie-Anne van Erp, voorzitster en initiatiefneemster van HouseMartin: ‘Wij streven naar een laagdrempelige voorziening, een RespijtHuis zonder culturele of religieuze voorkeuren. Een plek waar vrijwilligers – eveneens afkomstig uit verschillende culturen – respectvolle verzorging bieden aan de meest kwetsbaren in onze samenleving. Indien nodig wordt professionele zorg “ingehuurd” bij officiële thuiszorginstellingen. Wij richten ons uitsluitend op daklozen zonder verslavings- of psychiatrische problematiek. Alle andere daklozen zijn welkom, ook zij die officieel geen recht hebben op enigerlei voorziening.

Net zoals een huis of een boerderij een veilige plek is voor zwaluwen die zich om elkaars nesten bekommeren, zal het RespijtHuis tijdelijk onderdak en verzorging bieden aan zieke daklozen. Daarom is gekozen voor de naam HouseMartin (huiszwaluw).’

Ruimte gezocht

HouseMartin zoekt voldoende plek voor een zestal bedden en een ruime huiskamer. Van Erp: ‘We denken aan een oppervlak van 125 à 150 m². De gezochte ruimte is bijvoorbeeld een deel van een oude school, ziekenhuis, kantoor, pension, fabriek of een woonhuis. We zijn eventueel ook geïnteresseerd in een tijdelijke behuizing.’ Ideeën? Neem contact op Marie Anne van Erp 06 51 75 65 65 of Peter Verburg 06 11 01 82 18.

Alles over de stichting, zie: respijthuishousemartin.com

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.