Link voor bezwaar tegen sloop torentje

Het wijkoverleg Statenkwartier maant bewoners van het Frederik Hendrikplein tot spoed als zij bezwaar willen aantekenen tegen de voorgenoemde sloop van een torentje aan het Frederik Hendrikplein. Bezwaar aantekenen kan tot en met 5 mei.

Een ontwikkelaar wil het pand opknappen en splitsen, en heeft een dakopbouw laten ontwerpen. Een torentje moet daarvoor gesloopt, en de gemeente heeft daarvoor toestemming gegeven. De stichting  Bescherming Architectuur Statenkwartier (BAS) is daar fel op tegen. Het plein valt onder beschermd stadsgezicht, en de torentjes zijn karakteristiek voor het historische karakter van de wijk. Het wijkoverleg steunt het bezwaar.

Op de website van de BAS is een instructie te vinden hoe er formeel bezwaar aangetekend kan worden. De snelste en makkelijkste manier is om de BAS een volmacht te geven. Hoe het precies zit, kunt u vinden op http://www.bas-statenkwartier.nl/nl/instructie-bezwaar-frederik-hendrikplein-34/  Let op, want het bezwaar moet dus voor 6 mei ingediend zijn.

1 antwoord
  1. B. Schipper - Leyder zegt:

    Het Statenkwartier is een stadsdeel dat niet voor niets beschermd is.
    Dat zou ik graag zo houden. Er is al genoeg inbreuk opgemaakt.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.