De Statige Dames laten thuis bezorgen: Vicenzo’s en Naga Thai

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

Corona

Net als u kunnen ook de Statige Dames niet meer uit eten. Niet getreurd, er is inmiddels genoeg aanbod in onze wijk om thuis te laten bezorgen. En zo steunen we in deze Coronatijd ook onze ondernemers en restaurants, die zeer moeilijke tijden door maken. We hebben er weer twee getest.

Vicenzo’s

En weer is een Italiaans restaurant neergestreken in het Statenkwartier, een vestiging van Vincenzo’s, aan de Willem de Zwijgerlaan. Geen gelukkige periode om te starten, maar meteen open voor afhaal en bezorgen (vanaf 17u); de bikers van Deliveroo en Thuisbezorgd verdringen zich bij de deur aan de Willem de Zwijgerlaan. De kaart biedt voornamelijk antipasti en pizza. Gekozen voor pizza, omdat het aanbod groot, divers en ‘niet alledaags’ is. Op aanraden van de vriendelijke medewerkster werd het een pizza Crudo e tartufo (€15,25) en een panna cotta (€6,75). De pizza, waarop buffelmozzarella, tomatensaus, parmaham, rucola, Parmezaan en witte truffelolie werden beloofd, mistte de rucola. Ook de Parmezaan en truffelolie waren niet noemenswaardig terug te vinden op de verder smakelijke, grote pizza met dunne bodem. Een minpuntje was dat de pizza niet al te warm was, dus thuis nog even in de oven gedaan. De panna cotta – met in een apart plastic bakje een (letterlijk!) knisperige crunchy garnering – was lekker fris en fruitig. We hopen er nog eens terug te komen, maar dan aan tafel binnen of op het terras. Een interessante nieuwkomer in de wijk.

Naga Thai

Dit Thaise restaurant draait alweer een flink aantal jaren mee op De Fred. Ook hier zijn de deuren geopend voor take away en bezorgen. Wat een overweldigende keus op de menukaart. Helder is aangeduid hoe scherp de gerechten zijn, of ze bepaalde noten of gluten bevatten en of ze vegetarisch zijn. We nemen de mixed hors d’oeuvres (€ 8) en de viskoekjes (€ 5,50) als voorgerecht. Met de diverse bijbehorende sausjes zijn de smaken prima, het is alleen -begrijpelijk- een beetje lauw. Even doorwarmen doet wonderen. Als hoofdgerecht testten we de Nua thai khrai (€ 18), een zogenaamde special van biefreepjes met Aziatische kruiden en specerijen erbij, en de Kaeng panaeng koeng (€ 17,50), een garnalengerecht met Thaise aubergines en pepers. Naast de heerlijke smaken bleken deze gerechten nog goed warm. Naga Tahi is een blijvertje!

Steun onze restaurants.

We zijn ook nu weer ingenomen over deze maaltijden. Wees voorbereid op ’iets minder warm’, zet je oven alvast aan om de bezorgde gerechten nog even door te warmen. Goed om te zien dat restaurants in onze wijk de bezorging goed waarmaken. Maar nog liever hebben we natuurlijk dat ze weer open mogen. We missen de gezelligheid en sfeer van het uit eten gaan. We hopen ook voor hen dat deze sluiting niet lang meer hoeft te duren en dat ze naar een levensvatbare exploitatie kunnen. Help de restaurants: bezorging, afhaal of tezijnertijd weer ter plekke.

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.