De Statige Dames laten thuis bezorgen: Simon de Vogel en Vigo/The old Jazz

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven.

Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

Coronatijd

Net als u kunnen ook de Statige Dames niet meer uit eten. Niet getreurd, er is inmiddels genoeg aanbod in onze wijk om thuis te laten bezorgen. En zo steunen we in deze Coronatijd ook onze ondernemers en restaurants, die zeer moeilijke tijden door maken. Vele zijn gesloten, hebben doorlopende lasten en geen omzet. Daarom leek het ons goed deze ondernemers te steunen en via de bezorgservice een paar van de zaken in onze wijk voor jullie uit te proberen.

Traiteur Simon de Vogel

De traiteur doet zoals altijd aan afhalen en komt naar je toe via Thuisbezorgd.nl. In de winkel is een groot scala aan hapjes, maaltijden, salades en kazen af te halen. Als je wilt laten bezorgen leidt de website van De Vogel je door naar de bezorgdienst. Onder de voorgerechten bijvoorbeeld coquilles en vitello tonnato. Als hoofdgerechten varianten van kip en diverse pasta’s, naast salades en allerhande garnituren. Ook desserts, wijn en frisdrank zijn te bestellen. Als voorgerecht testten we de Feuilleté chèvre (€ 3,95), een warm bladerdeeggerecht met zachte geitenkaas en als hoofdgerecht Ravioli truffel met oesterzwammen en peultjes (€ 12,95).

De feuilleté was nog goed warm, als je van geitenkaas houdt kan dit gerecht je niet teleurstellen. De ravioli was lekker van smaak, de truffel niet te overheersend. De paddenstoelen en peultjes nog knapperig. En een grote portie! De ravioli werd afgeleverd in een afgesloten plastic bakje dat nog even in de oven of magnetron opgewarmd moet worden.

Vigo en The old Jazz

Vigo en The old Jazz hebben samen een menu opgesteld voor afhalen en bezorgen via www.vigoseafoodshop.foodticket.nl. Er is keuze uit de sushi rolls, oesters, sashimi, tataki, poke bowls en een variëteit aan hoofd- en nagerechten. Ook bijpassende wijnen kunnen besteld worden. Wij namen de proef op de som met een crunchy tempura roll (€ 13), tonijn tataki (€ 11), een wakame salade (€ 4) en de sliptongen met royale portie frites en salade. (€ 15). Servetten, stokjes en sojasaus en een pepermuntje voor achteraf worden keurig bijgeleverd. De smaken zijn identiek aan die in het restaurant, goed vers en de plateaus zijn mooi opgemaakt.

Alle lof, doe mee!

Kortom, alle lof voor deze ondernemers. Ze bieden goede maaltijden met een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Steun ook onze ondernemers en restaurateurs in onze wijk en ga wat halen of bestel wat. Er zijn er nog veel meer, dus kijk rond of op de diverse apps, keus genoeg!

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.