Nieuwe start parkeerproef World Forum

De gemeente Den Haag start op 1 november met een proef voor bewoners uit de wijken Statenkwartier en Duinoord om hun auto in de parkeergarage van het World Forum te parkeren. De bewoners die meedoen zijn verzekerd van een bewaakte en droge parkeerplek, en krijgen daarvoor ook een beloning; bij iedere parkeerbeurt in de garage krijg je een deel van de kosten van de parkeervergunning terug – tot maximaal de helft van de onkosten van de vergunning (van een half jaar).

De achterliggende gedachte van dit project is om de parkeerdruk in de volle straten te verkleinen, en daarmee de leefbaarheid van de wijk te verbeteren. Ook het World Forum heeft er baat bij, aangezien de parkeergarage grote delen van de week vrijwel leeg staat. Vorig jaar is al een enquête gehouden in Duinoord en Statenkwartier om te polsen of er animo was voor deze parkeerproef. Die bleek er te zijn. De start van het proefproject werd destijds uitgesteld, omdat het door Corona geplaagde World Forum een drukbezochte tentoonstelling over dino’s inlaste. De proef gaat nu wel van start.

Bewoners die meedoen aan de pilot moeten van tevoren een plek reserveren in de parkeergarage; dat kan via een speciale app, of via een website; op die gereserveerde dag kan je zoveel in- en uitrijden als je wilt. Je krijgt toegang tot de parkeergarage via een QR-code. Belangstellenden kunnen zich hiervoor tot en met 22 oktober inschrijven op de website http://www.parkerenworldforum.nl.

De parkeerpilot loopt tot 1 mei. Als de proef geslaagd is, en veel mensen willen doorgaan met het parkeren onder het World Forum, dan zal bekeken worden of de vrijgekomen parkeerruimte – als die er al is – anders kan worden ingericht. Als daar al sprake van is, dan gaat dat in overleg met de wijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.