De Statige dames gaan uit eten (22): Piazetta di Lauro

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

La Piazzetta di Lauro

Op een van die mooie nazomeravonden hadden wij het genoegen La Piazzetta di Lauro aan de Frederik Hendriklaan te mogen testen. Binnen is de voormalige glutenvrije bakkerswinkel omgetoverd in een klein maar gezellig restaurant. Een tafeltje op straat ‘aan de Fred’ vonden we wat onrustig, maar om de hoek in de Anthonie Duyckstraat was het heerlijk toeven.

De eerste dorst lestten we met een Moretti biertje -meteen een halve liter!- en een Chardonnay. Nadat het bestelde glas Primitivo rode wijn bleek, werd die zonder problemen omgeruild voor een glas Grillo. De eerste honger werd gestild met een bruscchetta, zo groot als een kleine pizza, makkelijk om te delen. De Carpaccio di Tonno was mooi flinterdun gesneden en leuk gedecoreerd met roze besjes.

De kaart bevat veel pizza’s en pasta’s, wij kozen echter uit de hoofdgerechten de garnalen, groenten en inktvis in een krokant jasje, de melanzane en de gegrilde tonijn. Goed vers, lekker knapperig en romig, stukje brood erbij, het smaakte ons allemaal goed. We konden het niet laten de tiramisu van het huis te testen. Die smaakte heerlijk romig en was fors van afmeting, we mochten zonder problemen delen. Een flinke portie, romig maar niet te zoet, ook die ging vlot naar binnen. Bij het afronden van ons bezoek met een kopje koffie en thee kregen we een Limoncello van het huis aangeboden.

Al met al hadden we een zeer relaxte avond. Het personeel was servicegericht en alert maar niet opdringerig, ze spraken overigens geen Nederlands, wel Engels of Italiaans. Mede gezien het Italiaanse koffietentje aan de overkant, horen we de Italiaanse taal meer en meer op de Fred. Zo wordt niet alleen het weer maar ook het publiek meer en meer Mediterraan.

De cijfers

Eten 8
Interieur 7
Bediening 9
Prijs kwaliteit 8

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

 

1 antwoord
 1. Doppio Espresso zegt:

  Leuk dat jullie restaurantjes in de buurt bezoeken en beoordelen.
  Ook leuk dat jullie ons, het leuke Italiaanse koffietentje aan de overkant, ook noemen.
  Toch even voor de volledigheid, wij zijn meer dan een Italiaans koffietentje…ook voor een goed ontbijt, heerlijke lunch, high tea, brunch of aperitivo met top Italiaanse wijn of bier kunt u bij ons terecht!

  Groetjes en tot snel, Team Doppio

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.