Nieuw conflict met gemeente om patatkraam

De wijk dreigt opnieuw in een juridisch conflict te komen met de gemeente, en opnieuw vanwege een kwestie op het Frederik Hendrikplein. De inzet van de strijd: Dick’s snackcar. In de oorspronkelijke plannen zou de populaire patatkraam naar de overkant van de straat verhuizen, ten koste van een stukje groen naast de speeltuin. Alle betrokken partijen konden zich  in het plan vinden; het hekwerk was al weggehaald, en een afvoerbuis aangebracht. Maar tot ieders verrassing publiceerde de gemeente vlak voor de jaarwisseling en zonder overleg met de bewoners een vergunning met een hele andere strekking; twee van de zes gloednieuwe zitbanken bij de ingang van het park – die nog geen jaar geleden geplaatst zijn – moeten weg om pal naast de ingang tot het gazon plaats te maken voor Dick’s snackcar.

Het Wijkoverleg Statenkwartier en de bewoners van het Frederik Hendrikplein zijn ‘not amused’ door deze gang van zaken. Zij vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente de winkelstraten en het plein voor miljoenen heeft opgeknapt, om vervolgens pal naast de ingang tot het park op het fraaiste plein van het Statenkwartier een grote nieuwe kiosk te bouwen. Ook wil men per se niet dat de gloednieuwe en populaire banken aan het park verkleind wordt. Het Wijkoverleg heeft tegen het voorgenomen besluit een zogenaamde zienswijze ingediend, waarin alle argumenten uitgebreid beschreven staan. De Stichting Behoud Architectuur Statenkwartier heeft meegeholpen met het document. Het Wijkoverleg roept bewoners op om het bezwaar te steunen en zich te blijven inzetten voor het behoud van het rijksbeschermd stadsgezicht van onze bijzondere wijk. Nog tot 8 februari kunnen bewoners hun zienswijze kenbaar maken bij het college van B&W.

zienswijze kiosk FH-plein MFI-def 020221

3 antwoorden
 1. Margriet zegt:

  “ Het Wijkoverleg roept bewoners op om het bezwaar te steunen”. Ik wil dit graag doen, maar hoe? Waar vind ik die informatie?

  Geweldig dat u er zo bovenop zit! Complimenten!

  Beantwoorden
  • Maarten Ruijters zegt:

   U kunt het bezwaar steunen door zelf een zienswijze in te dienen.
   U dient aan t geven waarom u naar uw mening belanghebbend bent.
   (bijvoorbeeld als bewoner van het statenkwartier en gebruiker van de openbare ruimte).
   Voor de argumentatie kunt u verwijzen naar de zienswijze van het wijkoverleg, zie link hierboven in het bericht.

   Sturen aan: (mag ook per e-mail verzonden worden)

   College van B en W
   Postbus 12 600
   2511 DJ Den Haag
   E-mail: college@denhaag.nl

   Zienswijze betreffende ontwerpbesluit Frederik Hendriklaan/ Frederik Hendrikplein t.o. 36K (Dick’s Snackkar) aan het Frederik Hendrikplein in het Statenkwartier te Den Haag, gepubliceerd in de Staatscourant op 28-12-2020 (Kenmerk 201925024).

   succes!

   Maarten Ruijters

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.