Online wijkvergadering op 14 april

Op woensdag 14 april houdt het Wijkoverleg Statenkwartier een online wijkvergadering voor de bewoners van het Statenkwartier. Op de agenda staat onder meer het Jaarverslag 2020, waarin het bestuur van het Wijkoverleg verantwoording aflegt voor het afgelopen jaar. Op de vergadering wordt uitgebreid stilgestaan bij recente ontwikkelingen in de wijk die een grote bedreiging vormen voor de architectuur van het Statenkwartier: de opmars van de dakopbouw. De voorzitter van de Stichting Bescherming Architectuur Statenkwartier (BAS) en Martin Fikke van het Wijkoverleg leggen uit wat er aan de hand is, en wat er gedaan wordt om de architectuur te beschermen.
Wie zich wil aanmelden voor de online vergadering, kan zich hiervoor per mail opgeven via wijkoverleg@statenkwartier.net; u krijgt dan een link waarop u moet klikken om de vergadering in zoom te kunnen bijwonen. De wijkvergadering start om 20.00 uur.
De agenda staat hieronder. De andere relevante documenten worden deze week nog toegevoegd.

pastedGraphic.png
Jaarverslag 2020 Statenkwartier
Voordracht bestuursleden en vacatures bestuur
verklaring kascommissie 2020

5 antwoorden
 1. Willem Smit zegt:

  Ik heb vroeger in het Statenkwartier gewoond. Liep er vandaag en zag uw folders mbt architectuur in een aankomdigingskast van statenkwartier
  net. Ik ga ervanuit dat bewoners van het Statenkwartier iha goed Nederlands spreken. Toch las ik: “wie beschermd”, ik neem aan dat u bedoelT: wie beschermT (tegenwoordige tijd). Anders ben ik wel zeer verbaasT😄; D.
  Het lijkt me goed dat u ook aandacht aan correct Nederlands besteedT.

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Beste heer Smit, het niveau van de taalvaardigheid in het bestuur is over het algemeen goed te noemen. Zelf ben ik journalist en ook nog eens neerlandicus. Dus ja, deze fout doet pijn aan de ogen, daar zijn we het allemaal over eens. Hoe dat nou komt? Een samenloop van omstandigheden, waardoor een extra check op de proefdruk niet is gedaan. We gaan ons best doen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen.

   Beantwoorden
 2. Peter Loeven zegt:

  • Verslag wijkvergadering 16-12-2020?
  • Verslag wijkvergadering 13-01-2021?
  • Vacatures voor welke bestuursposten? Door het bestuur voorgedragen kandidaten?
  Mogelijkheid tot stellen tegenkandidaten? Hoe? Wanneer?
  • Stukken/documenten bij agenda? Moesten uiterlijk 14 maart gepubliceerd zijn.
  Zouden in week 15 maart op site staan. Heden (6 april) staat er nog niets.
  • Voortgang gemeenschappelijke visie op de energietransitie?

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Beste Peter, ik heb een maand voor aanvang van de wijkvergadering een nieuwsbericht op de website geplaatst met de aankondiging van de wijkvergadering, met daarbij ook de relevante stukken, zoals de aankondiging voor de wisseling in enkele bestuursposten. Veel van de door jou gestelde vragen zijn daar terug te vinden. Even daardoor zijn posters opgehangen met de aankondiging van de vergadering – met een taalfout, dat wel. Ik proef wat argwaan, maar daar is toch echt geen enkele reden voor. Het bestuur – en dat kan ik niet genoeg benadrukken – bestaat uit vrijwilligers die onbetaald tijd en moeite steken in de wijk, die benaderbaar zijn en altijd bereid zijn tot discussie en overleg. De communicatie kan wellicht beter, en de plannen daarvoor liggen ook klaar voor uitvoering. Dat is er niet allemaal van gekomen, ook al omdat het Coronavirus mij verdorie toch te pakken heeft gekregen. Mijn lichaam is gesloopt en mijn energie derhalve zeer beperkt – zelfs van het tikken van dit antwoord moet ik even bijkomen. Bij deze alvast aangekondigd, en voor jou de primeur: de vacature voor versterking van de communicatie ligt in het verschiet!
   Marc Konijn

   Beantwoorden
 3. Antoon Vergroesen zegt:

  Antoon Vergroesen drs.ir; tropische landbouw en veeteelt ingenieur en sociaal geograaf en planoloog, sinds 1967 woonachtig Cornelis de Wittlaand 115, Statenkwartier, den Haag, maar regelmatig op buitenland missie, zou graag via Zoom meedoen met de Statenkwartier – Wijkvergadering van Woensdag 14 April : 20:00 -22:00 in NL tijd, Dat is hier in Vanuatu +9 uur zomertijd = woensdag Ochtend: 13:00-15:00. Met vriendelijke dank
  ; tel: +678-7117163 ( tel: verlof en woonadres in den Haag: 070-3555934)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.