Muzikale wijkgenoten: Peter le Feber zondag 22 november bij Omroep West

Veel mensen kennen hem en hij kent bijna iedereen die iets met muziek doet in Den Haag: een muzikant in hart en nieren, die muziek speelt, schrijft en doceert.

PENTAX DIGITAL CAMERA

Geboren en getogen op de Frankenslag, pianoles gehad van mevrouw Verduyn op de Frederik Hendriklaan ( een begrip in de wijk!) en daarna naar het conservatorium gegaan. Hij is afgestudeerd met de instrumenten piano en hobo.

Muziekles

Peter is al meer dan dertig jaar prominent promotor van jong muzikaal talent. Eerst op de stedelijke muziekschool, later Koorenhuis en sinds drie jaar op de Muziekacademie Den Haag. Noodgedwongen weliswaar, want de gemeente subsidieert buitenschoolse muzieklessen niet meer. Jammer vindt Peter, dat er wel gedacht is aan leerorkesten op basisscholen (met dank aan Maxima), maar er zou daarna ook meer geld moeten komen voor het vervolg van dit project op middelbare scholen.

Muziek maken

Behalve als docent is Peter actief als uitvoerend muzikant. Zijn naam prijkt op menig muzikaal festijn. Zo is hij betrokken bij het Hofstad Jeugd Orkest; zit in het blazersensemble Giusto met veel wijkgenoten; doet aan kleinkunst (o.a. in een project onder regie van Herman van Veen) en bemoeit zich met één van de weinige podia in onze wijk in de Zorgvlietkerk. Op dit moment is het onzeker of dit podium kan blijven bestaan, want de kerk wordt verkocht.

Muziekroute

Het Open Podium in de kerk was een onderdeel van de muziek- en componistenroute op 10 en 11 oktober in het kader van “100 jaar Statenkwartier” . Peter was één van de organisatoren. Omroep West heeft hem inmiddels gevraagd de componistenroute nog eens dunnetjes over te doen in het radioprogramma “Klassiek op West “op zondagochtend 22 november om 8 uur. Voor de uitslapers wordt het programma herhaald om 20 uur.

En dit is nog maar een greep uit het leven van muzikale duizendpoot Peter le Feber. Nog een ideetje van hem: Is er behoefte aan een muzikantenbank, waar muzikanten elkaar kunnen zoeken via deze website? Laat het ons weten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.