MuteSounds festival 28 oktober: ongehoord goed!

Zaterdag 28 oktober is op De Pier in Scheveningen een bijzonder festival. MuteSounds is namelijk het enige culturele festival in Nederland dat volledig toegankelijk is voor doven en slechthorenden. Ook voor horende bezoekers is MuteSounds een bijzondere ervaring, want MuteSounds legt de focus op visuele details, ontmoeting, beleving en heel veel gratis sport-, theater-, kunst-, dans- en muziekactiviteiten!

Mutesounds – De Pier Scheveningen | 15-10-2016 | © Verkijk.nl

Maak kennis met de dovencultuur!

Het MuteSounds Festival is een bruisend cultureel festival dat voor iedereen toegankelijk is en daarnaast een bijzondere kennismaking met de dovencultuur. Meer dan 50 verschillende gratis activiteiten, workshops, optredens en voorstellingen prikkelen zoveel mogelijk zintuigen. Zo zijn er dove comedians, interactieve installaties, rondlopend theater en poëtische performances. Een speciaal kinderprogramma maakt het festival compleet en zorgt ervoor dat er ook voor jongeren en kids genoeg te doen is.

Communiceren zonder gesproken taal is niet moeilijk!

Het MuteSounds Festival biedt ook activiteiten die dove en horende bezoekers met elkaar in contact brengen. Voor een optimale communicatie zijn er overal tolken aanwezig, en kan men bijvoorbeeld ook kennismakingsworkshops gebarentaal volgen. Muziekoptredens worden ondersteund door signdancers, workshops worden begeleid door gebarentolken en het rondlopend entertainment legt de focus op interactie zonder te spreken. Bij iedere bar kan je bovendien een drankje bestellen in gebarentaal. Bezoekers ervaren op MuteSounds hoe makkelijk het is om te communiceren zonder gesproken taal. Horende festivalbezoekers moeten zich een beetje aanpassen, maar hebben daardoor wel een unieke festivalervaring.

Dagprogramma en MuteSounds Afterparty

Het MuteSounds Festival 2017 vindt plaats op zaterdag 28 oktober op de Pier van Scheveningen. Het gratis dagprogramma is van 13.00 tot 23.00. Vanaf 23.00 uur is de spectaculaire MuteSounds Afterparty met o.a. een trilvloer, dansers en visual effects. De toegang voor het dagprogramma is gratis, de Afterparty is € 5,- entree.

Op de site http://www.mutesounds.nl vind je meer informatie over het programma en de locatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.