26 oktober voorlichtingsavond herinrichting Fred cs

De gemeente Den Haag organiseert op donderdag 26 oktober as een voorlichtingsavond over de herinrichting van de Frederik Hendriklaan, de Aert van der Goesstraat en de Willem de Zwijgerlaan. In tegenstelling tot eerdere berichten van de gemeente is de bijeenkomst in het Gemeentemuseum (en dus niet in het Museon) en staat gepland van 17.00 uur tot 20.00 uur. Alle wijkbewoners zijn welkom.

U ontvangt op korte termijn nog een uitnodiging per post in uw brievenbus. Maar noteert u nu alvast de datum.

Zoals bekend heeft het gemeentebestuur in september het budget gereserveerd en het ontwerp op hoofdlijnen geaccordeerd. Nu begint de belangrijke fase van detaillering/uitwerking. Ook daar zijn het wijkoverleg en de winkeliersverenigingen weer nauw bij betrokken.

8 antwoorden
 1. Karel Wagemans zegt:

  In de ontvangen brief staat onder meer vermeld, dat bij de herinrichting gestreefd wordt naar “minimaal behoud van het aantal bomen”. Minimaal!!! Hoop dat hiertegen vanuit het Wijkoverleg krachtig protest wordt aangetekend. De buurt wordt toch al steeds verder ontgroend!

  Beantwoorden
 2. Eindredacteur zegt:

  Je kunt het ook lezen als dat men ervoor zorgt dat tenminste het aantal bomen dat er nu staat behouden wordt. En zo is het ook bedoeld en toegezegd in het overleg.

  Beantwoorden
 3. Karel Wagemans zegt:

  Dank voor de reactie. Maar dan is het in de brief van de gemeente weinig helder geformuleerd. Er had daarin toch gewoon gezegd kunnen worden: “Behoud van het aantal bestaande bomen” of iets dergelijks?

  Beantwoorden
 4. Pieter Schim van der Loeff zegt:

  Mag ik hopen dat deze bijeenkomst (veel) beter georganiseerd wordt dan de inloopavonden (3x!) voor het betaald parkeren in het auiterjoon en de Eben Haezerschool.
  Dat was een onuitsprekelijk schandalige vertoning. Ik ben daar geïnteresseerd met een positieve attitude heen gegaan, maar ik kwam er (….) woedend vandaan gekomen.
  Genoeg mensen van de gemeente, maar er was geen doorkomen aan en antwoorden waren er niet. Ook de gemeentemensen raakten geïrriteerd.
  Zó dus niet weer! Zo ga je niet met je burgers om!

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Wij hebben vanuit het wijkbestuur hier ook ons beklag over gedaan. Juist na de overweldigende belangstelling dit voorjaar, nb op een locatie ver buiten onze wijk, mocht je verwachten dat het nu (op nadrukkelijk verzoek van het wijkbestuur IN onze wijk) minstens zo druk zou worden.
   De bijeenkomst was, alle goede bedoelingen ten spijt, in meerdere opzichten onder de maat. Het wijkbestuur distantieert zich dan ook nadrukkelijk hiervan.

   Beantwoorden
 5. Frans van Maanen zegt:

  Ik neem aan dat het ook over de Willem de Zwijgerlaan gaat.(tot aan Kranenburgweg). Veel bewoners vinden dat de middenberm geen parkeerterrein meer mag worden. Maar maak er een leefbare ruimte van met bankjes en speelmogelijkheden voor jonge kinderen en waar de Hagenaar weer kan flaneren. Zie ook op facebook ‘W. de Zwijger spreekt’

  Beantwoorden
 6. Frans van Maanen zegt:

  ‘Met afvaardiging namens bewoners van de Willem de Zwijgerlaan naar bijeenkomst geweest. Onze bezorgdheid uitgesproken aan diverse vertegenwoordigers van de gemeente. Zoals het er nu, volgens tekeningen uitziet, is er niets gedaan met onze wensen om een leefbare laan te maken. Het gaat hoofdzakelijk over hoeveel auto’s kunnen we kwijt op onze laan. Hoe zit het met Beschermt stadsgezicht? Tot 12 november kun je je zienswijze kwijt bij de gemeente over dit plan. Wij zullen dat opnieuw doen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.