Signaleren en vragen stellen aan onze wijkagent: maandelijks in het Couvéehuis

In het Statenkwartier is een Buurt Interventieteam (BITteam) actief. Dit team bestaat uit een groep vrijwilligers die in de wijk een oogje in het zeil houdt en meldingen doet wanneer dat nodig is.

200409082036f1Melding van klein leed en ergernissen

Dat kan gaan om de preventie van inbraken, onveilige verkeerssituaties, parkeerproblemen, voorstellen tot verbetering van fietsstalling e.d. Het BITteam houdt zich dus bezig met klein leed en ergernissen die, als ze worden gemeld aan de juiste instanties, uit de wereld kunnen worden geholpen.

Geen ordedienst, wel signaleringsfunctie

Bij een Buurt Interventie Team wordt al gauw gedacht aan buurtwachten die als een soort ordedienst optreden. Dat is uitdrukkelijk niet het geval en dat heeft het Statenkwartier gelukkig ook niet nodig. Wij hebben prima wijkagenten, die de wijk goed in de gaten houden. Maar als het BITteam waarnemingen doet die voor de politie van belang zijn, dan maakt ze daar natuurlijk melding van. Dat doet ze overigens ook naar de Gemeente Den Haag met zaken die daar thuis horen.

Iedere maand wijkagent en BITteam aanwezig  in Couvéehuis om uw vragen te beantwoorden

Eenmaal per maand op de derde dinsdagavond van de maand komt het BITteam in het Couvéehuis om 19.30 bij elkaar bijUnknown-2 elkaar om signalen en gegevens uit te wisselen. Van 19.30 tot 20.00 uur is er voor u als wijkbewoner ruimte om vragen te stellen aan de wijkagent en aan de leden van het BITteam. Dus als u behoefte heeft aan antwoorden op uw vragen over veiligheid en dergelijke, kom dan langs op de derde dinsdagavonden om 19.30 in het Couvéehuis Frankenslag 139. Om de beantwoording van uw vraag te bespoedigen, kunt u van te voren uw vraag sturen naar het mailadres van het wijkoverleg: info@statenkwartier.net

4 antwoorden
 1. G.W. van der Velden zegt:

  Waarom wordt er niet (of zeer zelden) opgetreden tegen het vele fietsen op het trottoir op de Frederik Hendriklaan en de zijstraten? Soms word je gewoon aangereden.

  Beantwoorden
 2. BItteam zegt:

  Uw vraag over het niet of zeer zelden optreden tegen fietsers op het trottoir is in de bijeenkomst van het Bitteam besproken. Uw vraag is ook voorgelegd aan de wijkagent. De politie deelt uw zorgen over de veiligheid van de mensen op de stoep. Als een overtreding wordt geconstateerd treedt de politie er ook tegen op. Het is echter, gelet op de krappe bezetting van het bureau en de prioriteiten die de politie moet stellen, op dit moment niet mogelijk om hiervoor extra menskracht in te zetten.
  De leden van het Bitteam delen uw zorgen ook. Zij zullen, net als andere mensen dat kunnen doen, een fietser wijzen op het gevaar dat voetgangers door zijn gedrag kunnen lopen.

  Beantwoorden
 3. De vries zegt:

  Bijna dood gereden worden op statenlaan door te hard rijdende ‘wijk bezoekers’ s’avonds lijkt me een urgenter probleem. Ik had net drie motoren en één bmw 5 serie in beslag kunnen nemen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.