Meningspeiling Statenwarmte geeft aan: afwachten

In de zomer en herfst van 2020 konden bewoners van het Statenkwartier zich uitspreken over één van de volgende scenario’s voor de energietransitie: een individuele oplossing, all electric met een warmtepomp, een collectieve oplossing, in de vorm van een warmtenet, hernieuwbare gassen in het bestaande gasnet,  of nu wachten en later een besluit nemen. De conclusie die in het wijkenergieplan zal worden opgenomen is dat er uit de meningspeiling onvoldoende steun is gebleken voor een van de alternatieve oplossingen (individueel ‘all electric’, collectief ‘warmtenet’ of hernieuwbaar gas).

Op woensdag 25 november is er een digitale wijkbijeenkomst (fysiek is niet mogelijk vanwege Corona-beperkingen) met als onderwerpen: de meningspeiling,het concept-Wijkenergieplan en het vervolg.

Statenwarmte

De bewonersgroep Statenwarmte is een initiatief van, voor en door wijkbewoners, vanuit Buurtenergie Statenkwartier. Het doel van Statenwarmte is de wijk zo veel mogelijk invloed uit te laten oefenen op de overgang naar schone energie waartoe de overheid besloten heeft. Vanaf de zomer van 2018 zijn bijeenkomsten, interviews, enquêtes en koffietafelgesprekken georganiseerd. Ook is een technische haalbaarheidsstudie uitgevoerd door onderzoeksbureau DWA die op 4 maart 2020 in een bewonersbijeenkomst is gepresenteerd aan de wijk.

Alle beschikbare gegevens zullen (geanonimiseerd) worden opgenomen in het Wijkenergieplan of op een andere manier via de website www.statenwarmte.nl beschikbaar worden gesteld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.