Parkeren onder het Worldforum? Een enquête.

De parkeerdruk in de wijk is een zorg voor veel bewoners, winkeliers, bezoekers en ondernemers in onze wijk. Daarom staat de gemeente Den Haag open voor nieuwe oplossingen: ’Anders Parkeren’.

Eén mogelijke oplossing is om vergunninghouders te laten parkeren in de parkeergarage van het World Forum. Daar is bijna altijd ruimte om extra parkeerders op te vangen. Dit zou voor vergunninghouders gratis zijn en met behoud van hun huidige parkeerrechten. Minder auto’s op straat betekent meer ruimte voor andere mogelijkheden.

De gemeente wil de daad bij het woord voegen en het idee van parkeren bij het World Forum in de praktijk gaan uitproberen. Het gaat vooralsnog om een proefproject. De gemeente wil de interesse uit de wijk voor dat proefproject inventariseren en u betrekken bij de voorbereiding.

Ook het Wijkoverleg Statenkwartier is geïnteresseerd in de uitkomsten van deze inventarisatie. Een van de doelstellingen van het Wijkoverleg is immers het verbeteren van de verkeersveiligheid, evenals meer ruimte voor fietsers en voetgangers, en meer groen in onze wijk. Anders Parkeren biedt mogelijkheden om de leefbaarheid van onze wijk te verbeteren en schaarse openbare ruimte in te zetten voor fietsers, voetgangers en meer groen in onze wijk.

U helpt de gemeente door antwoord te geven op een paar vragen. Hier vindt u de link naar een enquête. Vult u de enquête in met de telefoon? Dan kunt u deze QR-code gebruiken:

QR.jpg

Idem voor Facebookpagina / Social Media: https://nl.surveymonkey.com/r/SocialMediaStatenkwartier

Bent u bereid, uw auto te parkeren bij World Forum? En wat zou u daartoe kunnen verleiden? Welke voorzieningen / maatregelen / beloningen kunnen het voor u aantrekkelijk maken om af en toe in World Forum te gaan parkeren, in plaats van ‘ergens’ op straat?

Op deze vragen probeert de gemeente met deze enquête zicht te krijgen. Wilt u binnen 3 weken reageren?

Uiteraard gaat de gemeente vertrouwelijk om met uw gegevens en worden deze uitsluitend gebruikt om het beoogde pilotproject vorm te geven. Resultaten worden alleen in geaggregeerde vorm gebruikt en zijn dus niet te herleiden tot individuen.

De gemeente zal de resultaten van de enquête en de verdere voorbereiding van een mogelijke proef nauw afstemmen met het Wijkoverleg Statenkwartier. Overigens loopt in de wijk Duinoord een parallel initiatief. Over de uitkomsten van deze enquête en de vervolgstappen zullen wij u uiteraard op de hoogte houden.

 

 

2 antwoorden
 1. P.Käuderer zegt:

  Geen interesse in parkeren in garage van het World Forum. De garage ligt zodanig ver weg van mijn woonadres dat parkeren in WF onpraktisch is. Alleen een zeer frequente verbinding tussen woning en WF zou mijn mening kunnen veranderen..
  Vriendelijke groet,

  PK.

  Beantwoorden
 2. C.W.Ligtvoet zegt:

  Interessant voorstel. In feite is het WF een overdekte garage en die missen velen in dit rayon. In de praktijk zal ik er weinig gebruik van maken gelet op de afstand WF – woonadres (10 à 15 minuten lopen).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.