Kunst- en cultuuragenda mei

Er is in mei genoeg te doen in en rondom het Statenkwartier op het gebied van kunst en cultuur. Een greep uit het aanbod:

Koffieconcert in de Houtrustkerk

Wanneer – Zondag 21 mei om 12.00 uur
Waar – Houtrustkerk (Houtrustweg 1, op de hoek van Beeklaan 535)
Wat – De organiste van de  Houtrustkerk, Marieke Stoel, speelt een programma met werk van twee componisten uit één familie: Preludium en Fuga in G van J. S. Bach BWV 541 en Sonate V van C. Ph. E. Bach. De toegang is vrij, met een collecte na afloop.

Expositie Haagse Stadsgezichten

Wanneer – Zondag 30 april tot en met zondag 28 mei
Waar – Kunstzaal van Heijningen, Noordeinde 152
Wat – Als verjaarsgeschenk aan de 50 jarige Vrienden van Den Haag heeft de Haagse galerie Kunstzaal van Heijningen zo’n twaalf Haagse en niet-Haagse kunstenaars, die de stad goed kennen, gevraagd om hun liefde voor Den Haag om te zetten in kunstwerken. Dit leverde uiteraard impressies op van de oude binnenstad, waar iedereen weleens komt. Maar ook buurten zoals de Archipelwijk, Statenkwartier, Clingendael, Scheveningen en de Schilderswijk vormden een inspiratiebron.

Museon-Omniversum

De grootste geallieerde operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog begon op 6 juni 1944 in Normandië, Frankrijk. Slechts weinig mensen weten precies alle details van deze operatie, ook wel bekend als Operatie Overlord. Op het grote scherm komt de invasie door diverse filmtechnieken als animatie, CGI en live actie tot leven in de film D-Day, Normandy 1944. Deze film laat zien hoe deze landing de wereld veranderde. Ontdek de geschiedenis, de militaire strategie, de wetenschap, technologie en de menselijke input.
Bekijk de complete agenda van Museon-Omniversum.

Kunstmuseum Den Haag

In de enerverende jaren ’80 wordt de schilderkunst herontdekt. Maarten Ploeg (1958 – 2004) is in die tijd een spraakmakend kunstenaar en muzikant. Toch is zijn naam niet zo bekend en bevindt zijn werk zich nauwelijks in musea. Het werk van Maarten Ploeg is van hoge kwaliteit en speelde een veel grotere rol dan in eerste instantie gedacht. Het is de taak van een museum om omissies in de kunstgeschiedenis te corrigeren en daarom brengt Kunstmuseum Den Haag de eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk sinds zijn voortijdige dood.
Bekijk de complete agenda van het Kunstmuseum Den Haag.

Maarten Ploeg op de Rietveld, 1980, foto: Rogier Dijkman

Fotomuseum Den Haag

In de tentoonstelling Strike a Pose | Mondriaan en fotografie wordt aan de hand van zeventig foto’s de rol die fotografie speelde in het leven van Mondriaan belicht en komen zijn formele en informele kant samen. Iconische portretten gemaakt door fotografen van naam worden afgewisseld met nooit eerder getoonde snapshots die een zeldzaam inkijkje geven in het privéleven van een van de grootste kunstenaars van de twintigste eeuw.
Bekijk de complete agenda van Fotomuseum Den Haag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.