Activiteiten voor kinderen in de meivakantie

Je hoort de vogeltjes fluiten, de meivakantie staat voor de deur. Gelukkig zijn er weer veel leuke dingen om te doen met de kinderen deze vakantie in en om het Statenkwartier!

De kermis op het Fredrik Hendrikplein start op 22 april tot en met 5 mei 2023! Dagelijks van 14:00 uur tot 21:00 uur. (Speciale openingstijden: 26 april van 13.00 tot 22.00 uur, 27 april van 11:00 tot 22:00 uur, 4 mei van 13.00 tot 18:00 uur, 5 mei van 11:00 tot 23:00 uur)

Vier Koningsdag op de Fred! Van 07.00 uur tot 16.00 uur zal de Kindervrijmarkt plaatsvinden op De Fred & Willem de Zwijgerlaan.

In het Museon is er een speciaal programma tijdens de meivakantie! Er draait de film Science Show, je kunt meedoen met Origami vissen: vouw mee voor een gezonde zee, Feel Good Show, of speel de Vlotte Viskwis! Op 23 en 26 april kun je met je adem algen laten groeien in de Algenbar. Er draait nog steeds een gave grootbeeldfilm over de wondere onderwaterwereld en hoe belangrijk het is die in stand te houden. Check het hele programma op de site van het Museon!

Ga ook langs bij het Kunstmuseum Den Haag, want er is een speciaal programma voor de meivakantie met activiteiten voor het hele gezin! Kinderworkshops, familieworkshops, rondleidingen, lezingen, Wonderkamers, audiotour voor kinderen, Open Familieatelier, en Open Kinderatelier. En neem een kijkje bij de mooie tentoonstelling van Escher.

Op 4 mei om 19u is de Nationale kinderherdenking in Madurodam. Zing mee met de kinderen van het Nationale Herdenkingskoor en luister naar het indrukwekkende verhaal van een kind dat nu in Nederland woont en zelf een oorlog heeft meegemaakt. Je mag er bloemen of een herdenkingssteentje neerleggen.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen meedoen met de Haagse vrijheidsfietstour, die start in de Haagse binnenstad. Je fietst langs een deel van de Atlantikwall richting Scheveningen en na een koffiepauze breng je een bezoek aan Nationaal Monument Oranjehotel.

Een lekkere wandeling op het strand of in een van de parken die bij onze mooie wijk liggen zoals het Westduinpark of de Schevenings bosjes is natuurlijk ook altijd een goed idee!

Wat ook erg leuk is om te doen is een keertje surfen of een surfkamp te doen bij de vele surfscholen die bij onze wijk om de hoek zitten. Zoals The Shore , Hartbeach en Aloha. Hoe fijn dat onze wijk zo dicht bij het strand ligt!

Voor de oudere kinderen (12+) is er een interessante Maakweek bij Rabarber, daar maak je b.v. een voorstelling over vrijheid, in een samenwerking 55+’ers.

Kijk voor meer leuke inspiratie en uitjes op de Vakantiepas website.

Fijne vakantie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.