Tramlijn 17 rijdt vanaf juli weer het gehele traject

Volgens de plannen van de HTM en de gemeente zal de vernieuwde tramlijn 17 vanaf zaterdag 8 juli aanstaande weer het gehele traject aandoen. Dit traject loopt vanaf de nieuwe eindhalte Statenkwartier (Statenlaan), via de halte Frederik Hendriklaan en het vernieuwde traject via de Laan van Meerdervoort door het Zeeheldenkwartier naar Den Haag Centraal. De route eindigt in Wateringen. Er worden moderne lagevloertrams ingezet die een gelijkvloerse toegang bieden voor mensen met een handicap, kinderwagen, rollator, etcetera. Deze trams rijden nu al op het tijdelijke traject dat begint en eindigt bij de halte Kunstmuseum.

4 antwoorden
 1. Laura zegt:

  De trams rijden al en het deel Statenlaan is toch klaar? Waarom moet dat nog twee maanden duren? Ik snap dat het niet voor de hele route geldt (bv Elandstraat), maar hij kan toch wel al vanaf de Statenlaan?

  Beantwoorden
 2. Jan Evenhuis zegt:

  Ben het helemaal mee eens : waarom tram niet alvast vanaf kunstmuseum naar Statenlaan kan rijden.
  Heb begrepen dat er eerst getest gaat worden door de Zoutmanstraat en
  Laan van Meerdervoort en dan in één keer het heel traject voor tram17.
  Maar begrijpen doe ik het ook niet.

  Beantwoorden
 3. Martin Fikke zegt:

  Beste Laura en Jan, jullie onbegrip is begrijpelijk. Als Wijkoverleg hebben wij diverse keren bij de Gemeente en bij de HTM aangedrongen op een veel snellere ingebruikname van de twee nieuwe haltes in onze wijk. De verklaringen voor de opgelopen vertraging van inmiddels ruim 6 maanden liepen uiteen van vertraging bij de uitvoering tot slecht leverbare onderdelen. Toen alles op het oog klaar leek ontdekte men dat de wisselschakeling rond de eindhalte Statenkwartier die beveiligd is met seinen eerst nog geprogrammeerd moest worden, uitgebreid getest en goedgekeurd door instanties zoals de Inspectie Transport en Leefomgeving en de Metropoolregio. In onze ogen heeft het projectmanagement van gemeente en HTM hier duidelijk gefaald. Wanneer alles meezit is nu de planning dat met de start van de zomerdienstregeling op 8 juli a.s. onze wijk na een jaar zonder tram eindelijk weer kan beschikken over een goede tramverbinding met de rest van Den Haag. Bovendien uitgevoerd met moderne lage vloertrams die goed toegankelijk zijn voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.