Kunst- en cultuuragenda juli

Er is in juli genoeg te doen in het Statenkwartier op het gebied van kunst en cultuur. Een greep uit het aanbod:

Museon-Omniversum

250 miljoen jaar geleden zag Antarctica er heel anders uit. De Zuidpool was bedekt met bossen en moerassen en in de winter was het er maar liefst zes maanden donker. Dit continent was de thuisbasis van bizarre dinosaurussen en kolossale amfibieën. Hoe kan het dat een groene, prehistorische wereld een bevroren woestijn en de koudste en winderigste plek op aarde werd? Wat ligt er verborgen onder de gletsjers van de Zuidpool? Drie onverschrokken wetenschappers gaan in de film Dino’s van de Zuidpool op onderzoek naar de ingrijpende veranderingen van dit ijscontinent.
Bekijk de complete agenda van Museon-Omniversum.

Kunstmuseum Den Haag

Deze zomer organiseert het museum voor de derde keer de Kunstmuseum Zomerschool. Speciaal voor zelfstandige Haagse ouderen (70+) die zich in de zomer alleen voelen, omdat buren, vrienden of familie op vakantie zijn en clubjes stilliggen. Gedurende vijf weken organiseert het museum elke vrijdagmiddag een speciaal programma: samen koffie drinken om elkaar te ontmoeten, gezamenlijk het museum door, gesprekken voeren over de kunstwerken en een workshop. Dit alles onder de leiding van museumdocenten.
Bekijk de complete agenda van het Kunstmuseum Den Haag.

Fotomuseum Den Haag

De reis van fotografe Xiaoxiao Xu (1984) langs de Chinese Muur resulteerde in twee projecten: Shooting the Tiger (2014) en Watering my Horse by a Spring at the Foot of the Long Wall (2017-2018). De roadtrip van 25.000 kilometer was onderdeel van haar verkenning van het land waar zij oorspronkelijk vandaan komt. Het mededogen van Xu voor de mensen die zij rond de muur ontmoette en de verhalen die zij over hen vertelt, laten een deel van de Chinese cultuur en samenleving zien door de ogen van iemand die er zowel met afstand als met herkenning naar kijkt. Fotomuseum Den Haag presenteert met Leven langs de lange muur Xu’s eerste museale solotentoonstelling.
Bekijk de complete agenda van Fotomuseum Den Haag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.