Statenplein – update groenproject

Een groepje enthousiaste bewoners van het Statenplein is samen met het wijkoverleg al een aantal jaren in gesprek met de gemeente om het Statenplein toegankelijker en groener te maken voor jong en oud. Om dit te bereiken is er samen met de afdeling groenbeheer van het Stadsdeel Scheveningen door een landschapsarchitect een nieuw ontwerp gemaakt voor de inrichting het Statenplein. Dit plan is onlangs voorgelegd aan de ACOR. De adviescommissie Openbare Ruimte (ACOR) heeft het plan voor de kwaliteitsimpuls van het Statenplein beoordeeld. Helaas heeft de adviescommissie negatief gereageerd op het ontwerp.

Er zal in augustus of september een nieuw plan worden gemaakt en worden ingediend bij de ACOR. Dit betekent helaas wel dat het realiseren van de kwaliteitsimpuls langzamer gaat dan verwacht, maar er zijn veel positieve signalen en de verwachting is dat het volgende plan tot uitvoering wordt gebracht.

Daarnaast is het Statenplein door de groenbeheerder aangemeld voor de pleinenaanpak. De ACOR heeft positief geadviseerd over deze aanvraag, dit betekent dat er in 2024 budget beschikbaar komt voor de uitvoering van het ontwerp. Een mooie ontwikkeling!

We houden je uiteraard via deze website op de hoogte van de vorderingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.