Kunst- en cultuuragenda januari

Er is in januari weer genoeg te doen in het Statenkwartier op het gebied van kunst en cultuur. Een greep uit het aanbod:

Museon-Omniversum

De grootbeeldfilm Pandas, the Journey Home volgt de panda’s van het Wolong Panda Centrum op een belangrijk moment in hun geschiedenis. Na tientallen jaren zijn er driehonderd reuzenpanda’s gefokt. De volgende stap is om ze terug in de natuur te brengen. Dat gaat gefaseerd, stap voor stap worden ze in steeds grotere natuurreservaten getraind om tenslotte volledig los te worden gelaten in het wild, hun natuurlijke omgeving, in het ecosysteem waar ze behoren. Deze film is te zien op 17 januari.
Bekijk de complete agenda van Museon-Omniversum.

Kunstmuseum Den Haag

De Britten wisten hun stempel stevig te drukken op de modegeschiedenis. Van designers als Vivienne Westwood, Alexander McQueen en Stella McCartney tot de maatkleding van Savile Row, Britse schooluniformen, de Schotse ruit, kleding van de Britse Royal Family en hoeden voor Ascot van Philip Treacy en Stephen Jones. Duik in de rijke geschiedenis van de Britse mode, inclusief een eerbetoon aan Vivienne Westwood in de modetentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion. Te zien tot en met 7 januari.
Bekijk de complete agenda van het Kunstmuseum Den Haag.

Fotomuseum Den Haag

Met de overzichtstentoonstelling Ordinary People biedt Fotomuseum Den Haag een nieuwe kijk op het twintigjarige oeuvre van de Nederlandse fotograaf Rob Hornstra (1975). Overal waar hij komt, gaat hij op zoek naar dagelijkse taferelen, zoals de slager achter het hakblok, de ambtenaar achter het bureau en de jongeren op straat. Deze tentoonstelling onderzoekt zijn werkwijze en laat zien hoe deze, bewust of onbewust, verbinding tussen de mensen smeedt die ver voorbij de landsgrenzen reiken.
Bekijk de complete agenda van Fotomuseum Den Haag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.