Keurige vuilstortplaats, nu nog keurig houden……

De gemeente heeft recent de vuilstortplaats op de Prins Mauritslaan verder verbeterd. Zo zijn er hekjes rondom de plek geplaatst en is de ruimte opnieuw ingedeeld. Al met al een prima plek zou je zeggen, mede omdat er maar weinig woningen zijn die hier direct op uitkijken. Maar helaas wordt de plek vrijwel continu ontsierd. Dat kan en moet anders.

Zo is het vaak….héél vaak

Vuilnis gedumpt buiten de bakken

Vrijwel dagelijks moet de gemeente de ruimte binnen de hekken schoonmaken: dozen, flessen, huisraad het wordt gewoon neergezet buiten de containers. “Als ik het maar kwijt ben” lijkt de belangrijkste regel voor diverse personen.

We hebben een prachtige wijk maar die moet dan ook wel prachtig blijven. Temeer omdat we hier in een heel hoge dichtheid met elkaar leven. Dan is er altijd overlast, maar we kunnen er zelf natuurlijk veel aan doen om die tot een minimum te beperken. Ook op deze vuilstortplaats.

Scherpe controle, zeer forse boetes

maar zo kan het ook!

Bovendien: de gemeente pluist alle vuilis die naast de bakken wordt geplaatst na. Wordt er een link naar een adres gevonden dan wacht er een forse boete. En dat geldt eens temeer als u ter plekke betrapt wordt op “illegale vuilstort”. Want daar valt plaatsing van vuilnis buiten de bakken onder!

Om het nog lastiger te maken: de gemeente controleert met niet herkenbare controleurs. Een “toevallige” passant wordt zo ineens een bonnenschrijvende hermandad. Een parkeerboete is er niets bij.

Dus als het niet om de wijk is, dan wel omwille van uw portemonnee: houd de plek schoon. Voor uzelf en voor alle andere wijkbewoners.

5 antwoorden
 1. D de Wijngaert zegt:

  Waarom niet de frequentie van het legen / ophalen verhogen. Of Wordt de vuilnis en karton enz naast de containers achtergelaten als die nog leeg zijn?

  Beantwoorden
 2. Eindredacteur zegt:

  Mocht er al een container vol zijn dan is een belletje naar de gemeente voldoende voor het tussentijdse leegmaken. Er wordt overigens zeer frequent geleegd, zelfs op zondag, zo heb ik met eigen ogen kunnen zien.
  Probleem is divers:
  – grotere stukken worden niet kleiner gemaakt en gewoonweg naast de container geplaatst;
  – er wordt vuilnis neergezet wat niet in de bakken past of hoort;
  – als een bak toevallig vol is wordt het afval niet mee teruggenomen maar “gemakshalve” naast de bak geplaatst.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan. De stelregel voor velen schijnt te zijn “als ik er maar van af ben”.

  Beantwoorden
 3. Lise zegt:

  Mijn ervaring is dat er gewoon te weinig bakken zijn. Ze zijn altijd vol. De hele buurt tot aan het geuzenkwartier komt hier zijn/haar afval brengen. De capaciteit is simpelweg te beperkt. De oplossing zit em in meer bakken of vaker legen.

  Beantwoorden
 4. Eindredacteur zegt:

  Volgens mij rechtvaardigt het tekort aan bakken of het te weinig legen nog niet dat men dan de boel maar gewoon naast de bakken dumpt. En zoals gezegd: het gaat ook om spullen die eenvoudigweg niet in de bakken passen of thuishoren.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.