Inkoopactie Zon op Museon gestart

Deelt u het dak met een aantal medebewoners van het pand of heeft u geen zin in gedoe op uw eigen dak? En toch bent u geïnteresseerd in zonnestroom vanwege het baas zijn over uw eigen elektriciteitsvoorziening, het duurzame karakter en het aantrekkelijke financiële rendement? Via BES kunt u dan deelnemen aan de inkoopactie Zon op Museon!

Buurtenergie Szonnepanelentatenkwartier (BES) heeft overeenstemming met de gemeente en het Museon om circa 200 zonnepanelen te plaatsen op het dak van het Museon. Vandaar dat nu de verkoopactie start.

Zon op Museon

Elke bewoner van de wijk kan één of meerdere panelen aanschaffen op het Museon. De opgewekte elektriciteit wordt naar rato verdeeld over de deelnemers en jaarlijks bijgeschreven op uw eigen energierekening. De administratie, inclusief onderhoud en verzekering, wordt gedaan door een speciaal hiertoe opgerichte coöperatie. U heeft hier dus geen omkijken naar.

Onder begeleiding van de stichting Zon op Nederland wordt de keuze bepaald voor de leverancier. De prijs van een paneel all-in wordt eenmalig ongeveer €375,-. Het paneel levert u per jaar 220 kWh stroom op. Met 10 panelen dekt u zo (voor een gemiddelde woning met 2-4 bewoners) zo’n 70% van uw jaarlijks verbruik. En, net zoals bij zonnepanelen op het eigen dak, heeft u toch een aantrekkelijk financieel rendement.

Ook zonnepanelen?
Heeft u interesse? Meld u zich aan. Stuur een mail naar buurtenergiestatenkwartier@gmail.com of bel Martin Lenferink, 06-26108872.

Heeft u nog vragen? Een bewonersbijeenkomst is gepland op zaterdag 18 april 15.00 uur in het Museon, Stadhouderslaan. Lees het programma.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.