Groene facelift voor kruispunt Frankenslag – Statenlaan

Op het kruispunt van de Frankenslag met de Statenlaan staat weer een kleurrijke plantenbak te pronken.

Door Ester de Vries

Het markante kruispunt Frankenslag-Statenlaan is meer dan de kruising van twee wegen, waar auto’s, tram, fietsers en voetgangers elkaar kruisen: het is een centrale plek in htreurige plantenbak2et Statenkwartier, waar twee hoofdaders van deze historische wijk bij elkaar komen. Een plaats dus waar wij allen graag even stilstaan om te genieten van de fraaie bomen en statige panden aan de Statenlaan.

Het is ook een plek die veel bloemen verdient. De gemeente was ooit diezelfde mening toegedaan. Vandaar dat er plantenbakken stonden, maar door gebrek aan verzorging en door vandalisme werd eigenlijk het tegenovergestelde bereikt, zoals op de rechterfoto is te zien.

Oude plantenbakonthulling plantenbak2
Op initiatief van de Groencommissie van het Statenkwartier is daarom actie genomen naar gemeente en de omwonenden. Het resultaat is een drietal door de gemeente Den Haag fraai gevulde plantenbakken die door een omwonende zullen worden onderhouden. Op vrijdag 10 april jl. werden de bakken afgeleverd en onthuld, waarna ook nog een plaatje werd geschoten van enkele vertegenwoordigers van de groencommissie, de omwonenden en de gemeente.groepsfoto plantenbak

Wij hopen dat de bakken met respect zullen worden behandeld en als dank daarvoor alle voorbijgangers nog vele jaren een uitbundige bloemenpracht zullen geven!

Over de auteur:
Ester de Vries is lid van de Groencommissie, die zich ten doel stelt om onze wijk groener en duurzamer te maken.

 

1 antwoord
 1. Marijke Jonker zegt:

  Goed initiatief, jammer dat de gemeente niet nog veel meer bakken laat neerzetten en vullen. Dat ging vroeger wel gemakkelijker.
  Zelf gebruik ik nog steeds een van je zwarte bakken Ester, waar al jaren een boom in groeit. Hij staat op mijn terras van mijn nieuwe huisje in het Statenkwartier.
  Maar goed ook, want nu op ons binnenterrrein 7 bomen zojuist omgezaagd zijn is er bij ons geen volwassen boom meer te vinden, ook niet op straat.
  Ik ben benieuwd naar de herinneringsboom.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.