Geanimeerde Wijn-Spijswandeling in zonnig Statenkwartier

Op zondag 8 november bevolkten kleine groepjes wandelaars het Statenkwartier. Steeds opgetogener bezochten zij achtereenvolgens zes restaurants uit de wijk voor een klein gerecht en bijpassende wijn.

Kleine StaatDe Kleine Staat, Laartje, Hudson, El Gusto, Purper en Gember lieten zich van hun culinairste kant zien. In het kader van 100 jaar Statenkwartier organiseerde het culinaire team, bestaande uit Annelies van Ewijk, Monique Molendijk, Pieter Bosma en Nina Ellenkamp, met wijnspijs.nl deze wandeling speciaal voor de wijk in het kader van ons eeuwfeest.

Met een strippenkaart togen de deelnemers van restaurant naar restaurant. Genietend van Laartjehet zonnetje aten de deelnemers een gerechtje als langzaam gegaard buikspek met gamba en pompoencrème. Anderen roemden de Cà del Magro, een volle witte wijn die ze geserveerd kregen. Bij de Kleine Staat werd het terras volop benut, alle zonnestralen werden opgevangen. Voor veel deelnemers was het de eerste kennismaking met deze restaurants. Deze kans werd door de restaurateurs met beide handen aangegrepen om zich goed te presenteren. De gasten waren enthousiast, de chefs niet minder. Wie weet grijpt de organisatie dit aan voor permanente opname in het wijnspijsprogramma. Al met al was het nog lang gezellig in het Statenkwartier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.