Lichtweek op 11-11 letterlijk “verlicht” van start gegaan

Jeugd Statenkwartier geeft de aftrap met kleurrijke lampionnenoptocht

En hoe! Met een enorme opkomst en evenzoveel creativiteit maakten de kinderen van diverse scholen in onze wijk een waar lichtfeest van de start van de Lichtweek.

Unknown-5Met als start het Prins Mauritsplein werden diverse straten op weg naar het Frederik Hendrikplein verlicht met een keur aan lampionnen, allemaal eerder op school of thuis gemaakt door de kinderen zelf. Een feest voor de kinderen, maar evenzeer voor de ouders en andere begeleiders die meeliepen. En niet te vergeten de bewoners langs de route.Unknown-4

Natuurlijk hoorde bij al deze inspanningen ook een welverdiende beloning: voor ieder kind was er een prachtige kleurplaat van bouwkundige hoogtepunten uit de wijk, een toegangskaart voor het Museon en een zak met snoep. De dragers van de twaalf mooiste lampions kregen bovendien als prijs een creatieve workshop aangeboden.

We houden het verder kort want de foto’s, gemaakt door Jan Bron, zeggen genoeg. Feit is dat de jeugd heeft latenUnknown-3 zien klaar te staan voor de volgende 100 jaar!

En met zo’n aftrap van onze Lichtweek zitten we meteen op het goede spoor voor de overige activiteiten:

  • vrijdag 13 november 20.00 uur Couvéehuis: lezing glas-in-lood in Den Haag, specifiek ook Statenkwartier
  • dinsdag 17 november 19.30 uur Couvéehuis: doorlopende presentatie glas-in-lood ramen maken
  • vrijdag 20 november 19.00-22.00 uur: glas-in-lood routes door de wijk onder deskundige begeleiding, met als sluitstuk de onthulling van een tweetal bijzondere objecten op het Frederik Hendrikplein om 22.00 uur.

Meer over deze evenementen in recente artikelen op deze site.

KLEURPLAAT SK 100[1]Voor de aan de kinderen gegeven tekening hier naast, gemaakt door Maarten Ruijters, geldt: bij het erop klikken wordt in een apart venster een grotere afbeelding getoond. De moeite waard om te bekijken! U herkent vast wel enkele gebouwen.

 

 

 

 

 

 

 

Video verslag van Stadsdeeljournaal Scheveningen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.