Gaat u historie schrijven op Scheveningen? 11 april weet u het!

Voor het uitbeelden van het Historisch Tafereel tijdens het Historisch Feest aan Zee op zaterdag 12 mei 2018 is men op zoek naar u! Wilt u meedoen in historische kleding, een strandberoep uitbeelden of anderszins deelnemen? Of heeft u zich reeds aangemeld? Kom dan op woensdag 11 april 2018 naar de inloop avond in de Oude Kerk aan de Keizerstraat!

Hier krijgt u alle informatie over de mogelijkheden tot deelname en kunt u zich direct aanmelden. Tevens komt u alles te weten over het verloop van de dag van het historisch feest op zaterdag 12 mei en krijgt u praktische informatie rond het evenement.

U kunt alleen komen maar ook groepen zijn van harte welkom. U hoeft zich niet vooraf aan te melden, iedereen die geïnteresseerd is, is welkom! Kom met uw vrienden, familie, teamgenoten, vereniging etc. en geef u op voor een dag vol plezier en nostalgie!

Programma woensdag 11 april 2018

19.30 uur              Vrije Inloop met koffie en thee
20.00 uur             Presentatie jubileumjaar Feest aan Zee door Henk Scholten
20.15 uur              Uitleg door Stichting Scheveningen Gedenkdagen (SSVG)
21.00 uur             Mogelijkheid tot inschrijven en afsluiting met hapje en drankje

Locatie

Oude Kerk Scheveningen
Keizerstraat 8

 

Historisch Feest aan Zee zaterdag 12 mei 2018

Dit jaar is het precies 200 jaar geleden dat Jacob Pronk zijn badhuis op Scheveningen opende. De aanzet voor het kustdorp om zich tot internationaal bekende badplaats te ontwikkelen. Daarom wordt dit jaar groots uitgepakt voor de viering van ‘Feest aan Zee’. De Stichting Scheveningen Viering Gedenkdagen (SSVG) organiseert op zaterdag 12 mei 2018 het Historisch Feest aan Zee door het uitbeelden van een Historisch Tafereel met als hoogtepunt de presentatie van een replica van de Zeilwagen van Simon Stevin.

Het Historisch Tafereel speelt zich af op het strand op de kop van de Keizerstraat. Op het zand staan de zeilwagen en andere historische objecten die met Scheveningen-Bad te maken hebben. Rondom de replica van de zeilwagen worden historische taferelen uitgebeeld en lopen er strandfiguren rond zoals de badman, badvrouw, badmeester en haringventer maar ook de schelpenvisser en visserman. En vanzelfsprekend ook de badgast zelf, die een dagje uit is op het strand.

Meer informatie vindt u op www.historischfeestaanzee.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.