Feest aan Zee: alle muziekfestivals onder één dak

Muziek aan Zee is de derde themamaand van het feestjaar dat de 200e verjaardag van badplaats Scheveningen viert. Van vrijdag 24 augustus t/m zondag 30 september zijn er op en rondom Scheveningen tien muzikale festiviteiten.

Feest aan Zee schakelt deze reeks van nieuwe en bestaande muziekfestivals aaneen. Het publiek kan zich onderdompelen in verschillende stijlen. Van stad tot strand galmt Nederlandstalig tot rock, percussie tot jazz en elektronische muziek door Den Haag.

De nieuwe evenementen komen tot stand door Feest aan Zee, met de bestaande evenementen wordt intensief samengewerkt en wordt het programma verrijkt.

Zie voor meer informatie:

http://www.feestaanzee.nl/muziek

Programma

  • De themamaand vangt aan met het nieuwe Nederlandstalige festival Hollands Feest aan Zee. Het publiek kan op vrijdagavond 24 augustus meeswingen bij de gezellige optredens van Tino Martin, Wolter Kroes, Peter Beense, John West en vele anderen!
  • Een dag later, zaterdag 25 augustus, vindt Schollenpop plaats. Dit jaar staat de Britse band The Boxer Rebellion op het podium. Ook is er een speciaal Feest aan Zee podium waarbij je een tijdreis maakt langs de muziek in de badplaats.
  • Het eerste muzikale weekend wordt afgesloten met het nieuwe evenement Jazz aan Zee op zondag 26 augustus. Dit is een initiatief van Jazz in de Gracht dat het festival afsluit met een avondvullend programma met Jocelyn Brown in het Kurhaus.
  • Op zaterdag 1 september is de stad een waar festivalterrein en de vele clubs vormen de podia waarbij dance, house, techno en urban zijn vertegenwoordigd. Door Feest aan Zee vindt dit gratis festival niet alleen in de stad plaats, maar ook op Scheveningen.
  • Donderdag 6 september en vrijdag 7 september komt de rockstad weer helemaal tot leven. Twee avonden op rij staan de bekende Haagse artiesten Golden Earring en Anouk op het podium aan zee voor een spectaculair live concert.
  • Zondag 9 september laat drummer Cesar Zuiderwijk 2000 drummers samen spelen op het Noorderstrand. Met drummers uit vier windrichtingen stevenen ze af op een nieuw wereldrecord.
  • Op zaterdag 22 september vindt het grootste korenfestival van Den Haag ‘Terug naar de Kust’ plaats op Scheveningen. In totaal 2000 zangers van zo’n 45 koren presenteren zich op podia verspreid over de badplaats.
  • Een dag later presenteren nog eens negen Shantykoren zich op het Shanty Koren Festival.
  • Van donderdag 27 september tot zondag 30 september sluit de muzikale maand af met een nieuwe festival: 200 by the sea. Muzikanten, singersongwriters uit Den Haag en Scheveningen presenteren zich op drie podia.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.