De Statige Dames gaan uit eten (14): Comeonin

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid.

De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

Catch of the day

Comeonin

De statige dames bezoeken deze keer een locatie die al eerder bezocht is, de Antonie Duyckstraat 141, maar na het vertrek van Laartje is hier sinds enkele maanden “Comeonin” gevestigd, borrel- en eetcafé. Op de kaart staan meer dan 75 biersoorten, ook veel Haagse bieren, en daarnaast gin & tonics, wijn, borrelhappen en een dinerkaart met enkele vaste en ook wisselende gerechten. Je zit aan de straat, in de zaak of lekker rustig op het achterterras Een echte barista maakt verse espresso en cappuccino. Regelmatig zijn er live optredens.

Wijn en spijs

We beginnen onze culinaire tocht met een plankje Charcuterie (€8,50). Mooie Spaanse, Italiaanse en Nederlandse hammen en chorizo vullen de plank, aangevuld met wat brood, uitjes, augurken en olijfjes. Vers, knapperig en smaakvol. Een goede en gezellige start, makkelijk te delen. De wijnkaart is bescheiden, we kiezen de witte huiswijn, een Spaanse wijn van Airen en Macabeo druiven (€ 3,50/glas). Daar zijn we niet zo weg van, nogal rond en weinig smaak. We stappen over naar een rosé van Laurent Miquel (€ 4,40/glas) van Cinsault en Syrah druiven. Die bekoort ons: fris, fruitig en droog. Heerlijk ook bij de Garnalen piri piri schotel met friet en salade (€ 17,50) die smaakvol is en mooi wordt opgediend. Ook de catch of the day, kabeljauwlende met saffraansaus en gegrilde wortels (€ 18), bevalt uitstekend, al had onze dame de saus niet over de wortels gewild. Na deze prima gerechten het dessert: we testten nog de citroenbosbessencake met citroensorbetijs (€ 5,75) uit eigen keuken, helemaal lekker. De bijgeserveerde cappuccino en gemberthee waren prima.

Gezellige bar met ook lekker eten

De zaak is omgetoverd naar een bar, maar vergis je niet, er is hier een goede kok aan het werk. Vers en smaakvol is zijn devies, en minder de geijkte gerechten die je overal krijgt. We komen vaker! Eén tip is om even te wachten met poetsen in de keuken of veel minder VIM of iets dergelijks te gebruiken, die lucht vonden we niet zo lekker tijdens ons eten. De klantgerichte bediening maakt het verblijf aangenaam. Kortom, een fijne buurtzaak voor een lekkere, maar makkelijke maaltijd en zeker voor een gezellige borrel.

 

De cijfers

Eten: 8

Entourage: 7

Bediening: 8

Prijs-kwaliteitverhouding: een 8

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op bijna een 8.

Website: https://www.comeonin.nl

 

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

1 antwoord
  1. Willem zegt:

    Dank lieve Statige Dames voor een mooie recensie! We zullen de keukendeur goed dichtdoen tijdens t poetsen.. Graag tot een volgende keer!

    Hartelijke groet, Willem, Comeonin

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.