Doek valt voor The Old Jazz

Het doek is gevallen voor The Old Jazz aan de Aert van der Goesstraat 7. Het was één van de laatste bruine cafés in het Statenkwartier.

Het café, dat tientallen jaren toonaangevend was in de wijk en tot ver buiten Den Haag bekendheid genoot, stond al sinds 2016 te koop. Nadat eerdere pogingen om het te verkopen mislukten, is de zaak dan nu overgenomen door de familie Roeleveld, o.a. eigenaar van het naastgelegen visrestaurant Vigo. Sinds 5 januari 2018 staat het geregistreerd bij de KvK onder de naam Winebar Statenkwartier BV.

En zo is wederom een bruin café ter ziele. Het lijkt een niet te keren ontwikkeling. Niet alleen in ons Statenkwartier, maar in de gehele stad. Toch opmerkelijk, zeker als het gaat om onze wijk. Daar leeft toch nog een hele generatie die vertrouwd is met bruine kroegen.

Benieuwd wat er voor in de plaats komt. In ieder geval hopelijk iets onderscheidends, want de laatste tijd lijkt er heel veel “meer van hetzelfde” aan horeca bijgekomen in ons winkelgebied. De kracht van onze winkelstraten zit nu juist in een divers aanbod.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.