Dinsdag 14 februari inloopbijeenkomst ivm aanpassing bestemmingsplan Statenkwartier

Op dinsdag 14 februari as is er van 17.00 uur – 19.00 uur een door de gemeente georganiseerde inloopbijeenkomst in het Couvéehuis. Onderwerp is de aanpassing van het bestemmingsplan Statenkwartier in verband met de onjuiste maximaal toegestane bouwhoogte.

Zoals eerder al gemeld, heeft de gemeente abusievelijk verkeerde (lees: te hoge) goot- en nokhoogten aangegeven in een groot gebied van het thans in procedure zijnde bestemmingsplan Statenkwartier. Meteen daarop is voor het betreffende gebied een voorbereidingsbesluit genomen teneinde nieuwe bouwinitiatieven in de hand te kunnen houden (geen gebruikmaking van de verkeerde hoogtematen).

Vervolgstap is dat de gemeente nu een herziening in de maak heeft waarop de juiste, conserverende, hoogtematen zijn aangegeven. De bijeenkomst in het Couvéehuis geeft u de gelegenheid kennis te nemen van de aanpassingen, alsook of deze juist en consequent zijn doorgevoerd.

Van 26 januari t/m 8 maart ligt het aangepaste plan ter inzage. Gedurende deze 6 weken kunnen zoals gebruikelijk zienswijzen door belanghebbenden worden ingediend. Er kunnen alleen zienswijzen worden ingediend die betrekking hebben op de hoogten die zijn gewijzigd ten opzichte van het bestemmingsplan Statenkwartier van april 2016. Uitsluitend zienswijzen die op dit onderdeel betrekking hebben worden in behandeling genomen en inhoudelijk beantwoord.

In de bijlage treft u de volledige tekst van de aankondiging door de gemeente aan:

Ontwerp gewijzigde vaststelling bestemmingsplanStatenkwartier

De wijkorganisatie adviseert eenieder die het betreffende wijzigingsgebied woont terdege kennis te nemen van de aanpassingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.