De Statige Dames gaan uit eten (8): Seafoodbar Vigo

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, het schenken van vele soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

Vigo

Het pand aan de Aert van der Goesstraat, waarin jarenlang Italiaans restaurant La Bruschetta was gevestigd, is omgetoverd in een open, toegankelijk en modern visrestaurant, Seafoodbar Vigo. Vernoemd naar een grote vissershaven aan de westkust van Spanje, net boven Portugal. De grote zus van Scheveningen, zeg maar. Visfamilie Roeleveld durfde het aan en maakte de sprong na het Belgisch Park te hebben veroverd. Er was immers nog geen gespecialiseerd visrestaurant in onze wijk. Hippe attributen die horen bij de visvangst sieren de muren, knusse kussens kleden de banken aan. Hoge en lage tafels, kleine en grote tafels, het is speels en warm ingericht. Na eerst potentieel bij een paar anderen ‘op een hoopje’ te worden gepropt, krijgen we vlot een hoge tafel vlakbij de bar. Onze tafelheer is Boris, die regelmatig komt informeren of alles nog naar wens is en op tijd onze wijn bijschenkt.

Het eten

We gaan er eens goed voor zitten en testen om te beginnen het brood (van de Franse bakker) met de makreeldip, heerlijk vissig. Wat ons betreft mag er daarom wel een grotere portie makreeldip worden geserveerd. Daarna volgen een romige knolselderijsoep met gerookte makreel en de crunchy tempura, die we delen. Die laatste is een grote sushirol met onder andere tempura garnalen erin, smaakvol en krakendvers. We drinken de heerlijk frisse Duo des mers Sauvignon-Viognier, die -met twee vissen op het etiket- bijna voor een lokaal Schevenings product kan doorgaan. Er zijn wijnen per glas in alle soorten en smaken, keuze genoeg.

Van de hoofdgerechten eten we de griet, een gegrilde tonijn en sliptongen met salsa. Het zijn weer grote porties vis. De hoeveelheid groenten vinden we karig, maar kan wel apart bijbesteld worden. De kaart omvat ook oesters en kreeft, en ook wat vleesgerechten voor wie wil.

Aanwinst

Aan een dessert als afsluiting komen we niet meer toe. De kaart geeft een overzichtelijk aantal bekende nagerechten, die laten we aan een ander. Cappuccino en thee besluiten ons menu.

Het restaurant is heel betaalbaar. De voorgerechten kosten tussen de € 10 -13, de hoofdgerechten varieren tussen € 12 en € 24 en de nagerechten zo’n € 6-8. De porties zijn omvangrijk. Al met al een goed adres voor verse vis in een gezellige atmosfeer. Velen hebben dat inmiddels ontdekt blijkt; van onze tafelheer horen we dat je vrijwel elke avond tevoren moet reserveren om een plekje te hebben. Ook op onze avond zit jong en oud gezellig te eten, alle tafeltjes zijn bezet. De dames bevelen de zaak warm aan en vragen zich af hoe we al die tijd hebben kunnen overleven zonder visrestaurant in de wijk.

De cijfers

Eten 8,5

Bediening 8,5

Entourage 8

Prijs kwaliteit 8

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een 8,3.

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.