Archief
Categorieën

Buurtenergie Statenkwartier

Zonnestroom vanaf een ander dak? 208 zonnepanelen op het dak van het Museon (2016) en 258 zonnepanelen op het dak van het WorlForum (2017) wekken de komende 20 jaar stroom op. De zonnestroom wordt via twee speciaal daartoe opgerichte coöperaties geleverd aan 80 deelnemers uit de omliggende wijk(en). Blijkbaar werkt het succes aanstekelijk. BES is daarom op zoek naar een derde dak. Elke bewoner uit het Statenkwartier met en zonder eigen dak kan deelnemen door een of meer zonnepanelen aan te schaffen. Ook als u zelf al zonnepanelen heeft aangeschaft. Stuur vrijblijvend BES een email en we houden u op de hoogte van verdere stappen.

ATTENTIE!!

BES heeft in navolging van de gemeente Den Haag eind 2017 morele steun gegeven aan het werk van de Stichting Het Groene Platform, om de verduurzaming van de wijk te stimuleren. Tot begin 2019 heeft de stichting circa 2200 huisadressen benaderd en circa 80 offertes laten uitvoeren.

Eind vorige week kwamen er berichten vanuit de wijk dat er problemen waren bij de uitvoering van de isolatiewerkzaamheden door de aannemers. Door interne problemen is teveel liquiditeit verloren gegaan, waardoor men zich gedwongen zag de stichting op te heffen door liquidatie. Als u in de afgelopen maanden een offerte hebt ontvangen en u wilt het werk laten uitvoeren, zult u merken dat u geen antwoord meer krijgt op uw telefoontje of email. Maak ook geen geld over voor een (aan)betaling!

Actueel nieuws vindt u ook op onze Facebookpagina

Buurtenergie Statenkwartier (BES) is een vereniging, die voortkomt uit een privé-initiatief van een aantal bewoners van het Statenkwartier. Aanleiding is de wens van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Een van de manieren om dat te bereiken is het verminderen van de uitstoot van CO2. Grootste veroorzakers van de uitstoot zijn woonhuizen, kantoren en het verkeer.

Buurtenergie Statenkwartier logoBuurtenergie Statenkwartier zet zich in om het Statenkwartier meer duurzaam te maken. Door te informeren over en te stimuleren tot het doen van maatregelen ter vermindering van het energieverbruik en het verbeteren van het binnenklimaat van woningen. Buurtenergie Statenkwartier werkt hiervoor samen met het Wijkoverleg Statenkwartier en andere bewonersorganisaties, de overheid en particuliere initiatiefnemers.

Heeft u ook belangstelling om de wijk meer duurzaam te maken, stuur dan een mail naar info@buurtenergiestatenkwartier.nl. Wij houden u dan op de hoogte van activiteiten en bijeenkomsten. Of nog beter, steun ons door lid te worden.

Buurtenergie Statenkwartier organiseert regelmatig bewonersbijeenkomsten. Via de agenda worden de data bekend gemaakt.

Documenten en berichten van BES:

Klik hier voor de pagina over Zon op World Forum

Informatiebladen over duurzame verbeteringen aan je woning:

Nieuwsbrief

Adverteerders

© Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier