De Statige Dames gaan uit eten (24): Lee’s Garden

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitsverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

Lee’s Garden

Wie kent het niet, Lee’s Garden aan de Willem de Zwijgerlaan. Al decennia een vaste stek voor Chinees eten in de wijk, afhalen of ter plekke eten. De huidige eigenaren zitten er sinds 2003 in en in al die tijd is er niets veranderd. Het interieur kun je rustiek noemen, maar is een pracht voorbeeld van klassiek Chinees vakwerk. De draken spuwen ons tegemoet aan het plafond en de muren zijn volop gedecoreerd met Chinese taferelen. Ook het aquarium ontbreekt niet! Bij het drankje vooraf wordt – ook heel klassiek – een schaaltje kroepoek geserveerd.

Nadat we ons een glaasje Chardonnay biertje hebben laten smaken, kiezen we uit de overweldigende grote menukaart. Szechuan gerechten, Tepan gerechten, Kantonese gerechten en de klassieke indeling naar hoofdingrediënt, alles is voorhanden. Ook de nummers voor elk gerecht ontbreken niet op de kaart.

We kiezen voor 2 varianten van de Dim Sum, gestoomd garnalen en varkensvlees. Jammer genoeg niet handgemaakt. Dan een variatie van diverse hoofdgerechten van de kaart, de Monniken groente maaltijd, de Pekingeend met kruidige saus en gebakken garnalen, dat alles gecombineerd met rijst en mihoen. Smaakvol en vers, echte aanraders. Uiteraard ontbreken de mooie roosvormige decoraties van wortel en rettich niet. Helaas geen gemberthee, we sluiten de maaltijd af met een kopje Chinese en gewone thee.

Aangenaam verrast

We hebben een prettige avond gehad. Mooi vers eten van de klassiek Chinees-Hollandse menukaart. We zijn de hele avond zeer vriendelijk te woord gestaan en bediend. Het personeel is rustig en netjes. Onze gastheer vertelde dat het altijd wat rustiger is vlak na een vakantieweek, maar er kunnen wel wat gasten bij! De rekening is bescheiden, we zijn € 34 per persoon kwijt. De grote stoet aan afhaalklanten heeft dit alles al lang ontdekt, nu alleen nog wat meer restaurant-bezoekende gasten! We wensen Lee’s garden alle succes.

    

De cijfers

Eten 7,5

Interieur 7

Bediening 9

Prijs-kwaliteitverhouding 8

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.