De Statige Dames gaan uit eten (21): Een tien voor Kyatcha

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

Kyatcha

Waar op de Fred tot vorig jaar woon- en serviezenwinkel Gusto schitterde, is na een flinke verbouwing een Japanse ster snel rijzende. Kyatcha is de naam, een Japans fine dining restaurant waarmee het aanbod in het Statenkwartier is verrijkt.

Het interieur straalt rust uit, maar is ook gezellig: rustig antraciet aan de muren, harmonieuze ronde tafels, een plantenwand en subtiele verlichting. Voorin een bar, middenin de grotendeels open keuken en overal fijne zitjes, waarbij je veel privacy hebt. Goede akoestiek, zeer dienstbaar personeel en mooi verzorgde tafels. Zelfs wat tafels buiten, voor en achter. We beginnen met een feestelijke cocktail na een perfecte uitleg van onze tafeldame. Elke variant wordt helder toegelicht, tot aan de subtiele verschillen toe. We testen een sake cocktail met perzik en framboos en gin tonics met limoen en citroen, allemaal subtiel en precies goed gekoeld. Wat een heerlijke start.

The art of sushi

Maar dan, nu gaan we echt beginnen! De kaart omvat 5 groepen: sushi, otsumami (in tempura), rauwe gerechtjes als ceviche, gerechten met sojasaus en kushi (spiesjes). Vlees, vis, groenten, alles is supervers. Onze ogen zijn groter dan onze maag, dus we komen niet verder dan sushi en otsumami. Wat een kunstwerkjes en perfectionisme. Allereerst de amuse van het huis, een spicy teriyaki balletje met sesamzaad. Dan sushi met superverse Sint Jacobsschelp, yuzu en katsuoboshi, met paling en zijden soja en een special met crunchy garnalen. Alles is prachtig opgemaakt en gedecoreerd, bijna zonde om op te eten. De gebakken octopus, malse kippendijen en groententempura, het zijn allemaal plaatjes. Licht, smaakvol, aantrekkelijk en vers. We  genieten.

Nieuwsgierig als we zijn, kunnen we het niet laten om de Japanse desserts te proberen. We proeven een matcha cheese cake en een panna cotta met Japanse groene theesaus, ook prachtig gedecoreerd. Afsluitend testen we de theekaart en krijgen een plateau met 6 buisjes met de droge thee om te ruiken en te kiezen, leuk! De lemon grass-ginger thee is licht van smaak, de groene appel-hibiscusthee fris zurig. Voor dit prachtige diner waren we per persoon € 60 kwijt, inclusief een cocktail en een glas wijn. Niet weinig, maar naar ons oordeel het geld absoluut waard.

Overigens is er ook een menu, naar keuze 4-, 5- of 6-gangen, waarmee je van alles wat proeft. Voor degenen die liever (nog) thuis eten is er een afhaalservice, ook een aanrader.

Wat een service

Onze tafeldames houden ons rustig in de gaten, zijn stand bye om onze vragen met veel detailkennis te beantwoorden, maar absoluut niet opdringerig, een ongeëvenaarde klantgerichtheid en service. Tussendoor wordt de tafel keurig gereinigd. Het enige verbeterpuntje zijn de plastic rietjes in de cocktails, maar dat is per 2021 sowieso verboden, dus dat regelt zich vanzelf.

De cijfers

Eten 10

Interieur 10

Bediening 10

Prijs kwaliteit 10

De totaalscore komt daarmee op een 10! Zulke hoge scores hebben de Statige dames nog niet eerder gescoord, maar het is het dubbel en dwars waard. Aan alle details is aandacht besteed, niets ontsnapt aan de serveersters om ons een heerlijke avond uit te bezorgen. Ga het zelf maar eens testen! Wij gaan nog eens terug om de rest van de hoofdgerechten te proeven.

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.