De Statige Dames gaan uit eten (20): Vegane Glorie

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

Vegane Glorie

Op de hoek van de Van Boetzelaerlaan en de Douzastraat werd een tijd verbouwd. Op de plek waar -na jaren café het Uyltje- restaurant Proef het slechts korte tijd volhield, is nu veganistisch restaurant Vegane Glorie gestart. De naam is vol humor, net als de website, met ‘r’ zou het het restaurant geen eer aandoen, het is na de verbouwing immers het tegenovergestelde. De aankleding is passend met veel hergebruikte spullen, maar moet nog een beetje verder aangekleed worden. In deze eerste openingsweek is het al meteen gezellig druk. De jongste bediening moet nog een beetje wennen, ‘hoe heet die witte wijn ook alweer’? Het bier is van Grolsch, dat blijkt altijd al vegan te zijn gemaakt, gewoon lekker.

 

De kaart

De kok heeft een aardig setje gerechten verzameld. Voor ons niet altijd makkelijk om smaakvolle gerechten te maken zonder dierlijke producten gebruiken dus we zijn benieuwd naar de smaken die hier uit de keuken komen. Van de voorgerechten proeven we de groentetempura met korianderdip. Lekker knapperig, smaakvol. De polentapizza met paddenstoelen valt in dezelfde categorie, heerlijk. Van de hoofdgerechten valt de curry goed in de smaak. Als deze wordt geleverd met erg weinig rijst, wordt snel nog wat meer gebracht. De rijstnoedels zijn wat laf, samen met de groenten smaakt het erg vlak. Als dessert proeven we de vegan versie van de cheese cake; deze kan ons nog niet bekoren. De bodem is droog en de ‘cheese’ heeft weinig smaak. De kersensaus erbij is wel heerlijk.

 

Welke melk wilt u?

Bij de cappuccino kun je kiezen uit sojamelk, kokosmelk of havermelk. Alles is heel betaalbaar, voor- en nagerechten kosten zo’n € 6 à 7, de hoofdgerechten € 15 à 17. Ook voor de kleintjes zijn er eigen gerechten. De gastvrouw geeft aan dat ze nog volop aan het uitproberen en oefenen zijn. Deze zaak is een welkome aanvulling op restaurant-aanbod in het Statenkwartier. We komen over enkele maanden nog eens terug.

 

De cijfers

Eten 6,5

Interieur 7

Bediening 7

Prijs kwaliteit 7

De totaalscore komt daarmee op een kleine 7.

 

 

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.