Kruising Frederik Hendriklaan en Willem de Zwijgerlaan nog niet gereed: meerdere redenen

De kruising is nog niet klaar. En dat heeft een goede reden. De riolering van de Frederik Hendriklaan is vernieuwd. En die is inmiddels aangesloten op de vernieuwde riolering onder de kruising. De riolering van de Willen de Zwijgerlaan wordt ook nog vernieuwd. En die moet ook aangesloten worden onder het zelfde plein. Het werkgebied kon afgelopen zomer niet verder worden uitgebreid om de aansluitingen verderop in de Willem de zwijgerlaan te leggen. Onder andere omdat er nog terrassen stonden op plekken waar die aansluiting gemaakt moesten worden. Daardoor zitten de aansluitingen op dit moment op de randen van de kruising.  Daarom is gekozen voor een tijdelijke verharding.

De nieuwe situatie

Een tweede reden is dat de diepte waarop gewerkt moest worden zal leiden tot inklinken van de nieuw aangebrachte grond. Met de tijdelijke verharding krijgt de grond de tijd om in te klinken en hierdoor worden verzakkingen van de kruising in de toekomst voorkomen.

Een derde reden voor de latere aanleg van de definitieve bestrating is het zware verkeer dat over het plein moet voor de aanleg van de Willem de Zwijgerlaan. Met de tijdelijke bestrating wordt voorkomen dat de definitieve bestrating daardoor beschadigd zou kunnen worden.

Tenslotte willen de gemeente en de uitvoerder, voor het beste resultaat, een zo strak mogelijk wegdek op het plein aanleggen. Daarvoor is het noodzakelijk om de kruising  in één keer te straten. Anders blijf je altijd een knik of een rand zien waar de stenen nèt niet zo strak liggen als op de rest van het plein. Juist op dat soort zwakkere plekken ontstaan bijvoorbeeld plassen. En het is gewoon niet mooi.

Om een langdurig, optimaal resultaat voor de herinrichting te bereiken wordt nu eerst de nieuwe riolering van de Willem de Zwijgerlaan aan beide kanten aangesloten. Daarvoor worden nog diepe putten gegraven. En als alles onder de grond naar behoren is afgewerkt zal de kruising in één keer worden bestraat.

1 antwoord
  1. Esther zegt:

    Jammer dat er geen parkeervakken zijn gemaakt op gedeelte dat al klaar is. Door vakken kun je denk ik meer auto’s kwijt, omdat mensen nu te vaak te ver naar voren staan, of te links, ed. waardoor je plekken verliest

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.