De Statige Dames gaan uit eten (15): The Old Jazz

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijs-kwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

The Old Jazz

De hele wijk is natuurlijk al lang geweest, maar het lukte de dames niet eerder om een proef op de som te nemen. Nu was het dan zo ver. De sfeer van de oude kroeg Old Jazz is totaal verdwenen. Het pand heeft een ware metamorfose ondergaan, wat bling-bling en een hippe uitstraling. De kaart is werelds met mooie gerechten en oosterse smaken, maar de vegetariër heeft het er niet makkelijk. Slechts één voor- en één hoofdgerecht zijn vegetarisch, zo’n klein aanbod is toch wat achterhaald. Op een donderdagavond zat de tent stampvol, een goede teken dat ook na enkele maanden het etablissement veel wordt bezocht. De akoestiek laat wel te wensen over, alles klinkt door elkaar, je moet je best doen om elkaar te verstaan. De bediening vertelt ons dat er binnenkort stof aan het plafond komt om de weerkaatsing te dempen, goed plan!

Wijn en spijs

We starten met een frisse prosecco brut van La Tordera (€ 5,75/glas). Als we om kraanwater vragen, kunnen we dat alleen per glas krijgen, ook prima.

Als starters proeven we de oesters (top, € 8,50 voor 3), de soft shell crab met kimchi (heerlijk, € 9,50) en de zacht gegaarde makreel filet (€ 9,50), waarvoor de kok nog wat fileerles moet nemen, want naast wat kleine graten waren ook wat grotere delen over het hoofd gezien.

Als hoofdgerechten eten we de zalmmoot, (€ 19,50), de crispy chicken roll (€ 13,50) met wasabi-mayonaise en de spicy dragon salmon roll (€ 14,50) met miso-curry. Allemaal heerlijk van smaak, gaarheid en kruiding. We drinken er met veel genoegen een HãHã Pinot Gris uit Hawkes Bay, Nieuw-Zeeland (€ 35) bij, romig en fris tegelijk. De dames zijn aardig voldaan, maar testen tenslotte nog gezamenlijk het citroentaartje met een bolletje pistache-ijs (€ 6,50). Ook dat ging er in als zoete koek en over drie lepeltjes werd niet moeilijk gedaan.

Mooie tent met lekker eten, maar ook wat verbeterpuntjes

Je hebt hier een gezellige avond met heerlijk en betaalbaar eten. Voor een romantisch etentje of een goed gesprek vinden de dames deze locatie minder schikt. Hopelijk draagt de aangekondigde verbetering van de akoestiek bij aan wat meer rust. En, vegetariër, ga vooral langs en daag de zaak uit om met mooie gerechten te komen! Er kan zoveel meer met gerechten zonder vlees of vis.

 

De cijfers

Eten: 9

Entourage: 7

Bediening: 7

Prijs-kwaliteitverhouding: 10

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een ruime 8.

 

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.