Scheveningen Cabaret Hoofdstad

Scheveningse cabaret- en theaterhistorie belicht in documentaire met Paul van Vliet, André van Duin e.a. Dit weekend is de documentaire Scheveningen Cabaret Hoofdstad te zien bij TV West. De jonge columnist en cabaretier Thom Ferwerda ging op zoek naar de oorsprong van de internationale allure van theater, cabaret en variété in de badplaats. Hij sprak met grootheden als Paul van Vliet, André van Duin en Sjaak Bral over de geschiedenis en ontdekt dat de traditie nog leeft.

Thom Ferwerda: “Dit jaar viert Den Haag de 200e verjaardag van badplaats Scheveningen. Ik hoorde de wens om Scheveningen te laten herleven als bruisende badplaats met entertainment. Dit maakte mij nieuwsgierig om te onderzoeken hoe het vroeger was. Ik schreef een column en kwam in gesprek met Paul van Vliet, die mij veel wist te vertellen over de oorsprong van het theater, cabaret en variété. Gesprekken met andere experts Sjaak Bral, André van Duin, Wieteke van Dort, Karel de Rooij en Henk Scholten kleurde de geschiedenis steeds verder in. Mij werd duidelijk er relatief weinig veranderd is. Ook vond ik dat mijn leeftijdsgenoten meer moeten weten van deze historie. Deze documentaire vertelt dit verhaal. Met Haags productiebedrijf en met ondersteuning van Feest aan Zee en haar mediapartner Omroep West is de documentaire gerealiseerd.”

De documentaire wordt uitgezonden op zaterdag 24 november (16.00 – 20.00 uur) en zondag 25 november (13.00 – 20.00 uur) via TV West. Productie: Haags Productiebedrijf, regie: Jeroen Langerak.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.